Avrupa’da Fenerbahçe’nin Bileği Bükülmüyor

Avrupa’da Fenerbahçe’nin Bileği Bükülmüyor

ABONE OL
09 Mart 2016 14:30
Avrupa’da Fenerbahçe’nin Bileği Bükülmüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Portekiz ekibi Braga’yı konuk edecek. Sarı-lacivertli ekip, bu önemli mücadele öncesi Avrupa’daki son 7 maçında kaybetmemesi ile dikkat çekiyor.

Yeni sezonu yaptığı yıldız transferlerle giriş yapan sarı-lacivertli ekip, yarın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında saat 20.00’de Portekiz ekibi Braga’yı ağırlayacak. Fenerbahçe zorlu karşılaşmadan avantajlı bir skorla ayrılarak 17 Mart’ta oynanacak rövanş karşılaşmasına avantajlı çıkmanın peşinde.

AVRUPA’DA 7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Süper Lig’de Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Avrupa arenasında gösterdiği performansla da dikkat çekiyor. Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Shakhtar Donetsk’e elenerek başlayan Kanarya, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Yunan ekibi Atromitos’u play-off’larda rahat geçen Fenerbahçe, A Grubu’nda Molde, Celtic ve Ajax ile eşleşti. Grubun ilk maçında evinde Norveç ekibi Molde’ye 3-1 mağlup olarak şok yaşayan sarı-lacivertli ekip daha sonra toparlandı ve grubu 9 puanla 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi. Kanarya grup aşamasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

LOKOMOTİV MOSKOVA’YI ELEDİ

Son 32 Turu’nda Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova ile eşleşen Fenerbahçe, evinde oynadığı ilk maçtan 2-0 galip ayrıldı. Rövanş mücadelesinde zaman zaman zor anlar yaşamasına ve 1-0 geriye düşmesine rağmen, Fenerbahçe Mehmet Topal’ın 83. dakikadaki golü ile rahat bir nefes aldı. Sarı-lacivertliler Liverpool, Manchester United, Borussia Dortmund, Valencia gibi zorlu ekiplerin yer aldığı Son 16 kurasında Portekiz ekibi Braga ile eşleşti.

İÇ SAHADA TEK MAĞLUBİYET MOLDE’YE

Fenerbahçe bu sezon evinde oynadığı karşılaşmalarda sadece Molde’ye mağlup oldu. Ülker Stadyumu’nda seyirci desteğini de arkasına alan sarı-lacivertliler, evinde müthiş bir performans sergiliyor. Kanarya bu sezon evinde oynadığı 23 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.