Bafra’da Kardeş Korolar Konseri

Bafra’da Kardeş Korolar Konseri

ABONE OL
12 Mart 2016 22:47
Bafra’da Kardeş Korolar Konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun Sanat Merkezi ile Adana Öğretmenler Korosu Samsun’un Bafra ilçesinde “Kardeş Korolar Konseri” düzenledi.

Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kılınç ve çok sayıda davetli katıldı.

Kardeş Korolar Konseri’nin birinci bölümünde Samsun Sanat Merkezi, Adana Öğretmenler Korosu birlikte Müzik Öğretmeni Adana Öğretmenler Korosu Şefi Faik Kasapoğlu yönetiminde Hüseyni Peşrev ve Uşak makamında 12 parça seslendirdi.

İkinci bölümde misafir sanatçılar TRT Radyo Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul Şan, Adana yöresi türküler söyledi. Tuğrul Şan’ın ardından Türk Sanat Müziği Korosu Devlet Klasik Türk Musikisi Şefi Osman Ergen yönetiminde koro ve solo Uşak makamında 13 parça sanat müziği seslendiren Samsun Sanat Merkezi ve Adana Öğretmenler Korusu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonunda açıklama yapan Türk Sanat Müziği Korosu Devlet Klasik Türk Musikisi Şefi Osman Ergen, “Kardeş korolar Samsun Sanat Merkezi’nin bir projesidir.Türkiye’de ilk defa bu projeyi Samsun Sanat Merkezi uyguladı.Bunun amacı konserlerimizin diğer illerindeki ve ilçelerindeki musiki dernekleriyle birlikte onların bulunduğu il ve ilçelerde veya Samsun’da yapmak. Mayıs ayında da Kardeş Korolar çerçevesinde Almanya’da bir konser vereceğiz. Bu yelpaze artık biraz genişliyor. Bundan önce 2013 ve 2015’te Kıbrıs Magosa gelmişti. Biz de konser vermek için Magosa’ya gitmiştik. Bu vesileyle kültür açısından hizmet etmiş oluyoruz. Biz de Samsun’u temsilen 19 Mayıs’ta Adana’da bir konser vereceğiz. Bu birliktelik Türkiye’deki diğer korolarla devan edecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.