Bakan Yılmaz Cizre’de

Bakan Yılmaz Cizre’de

ABONE OL
07 Mart 2016 21:20
Bakan Yılmaz Cizre’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şırnak’ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, zarar tespit çalışmalarının en kısa zamanda yapılacağını belirterek, ilçede eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacaklarını kaydetti. Yılmaz, ilçedeki 2 bin gence 9 aylığına iş imkanı sunacaklarını da müjdeledi.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ilçelerde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silopi’nin ardından Cizre’ye geçti. İlçeyi gezen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Yılmaz, Kaymakam Ahmet Adanur’dan brifing aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, ilçedeki zarar tespit çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti. Bugün itibariyle 25 çevre ve şehircilik uzmanının ilçeye geldiğini anlatan Yılmaz, bu sayının 150’ye ulaşacağını kaydetti. Yapılacak çalışmaların ardından atılması gereken adımların atılacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, “Silopi bizim için bir örnek. Silopi’de hafif zararlı olan bina ve konutların maddi karşılığını hemen halkımıza dağıtacağız. Ağır hasarlı binalar için de Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) konut ürettireceğiz. Aynı şey Cizre için de geçerli olacak. Ancak öncelikli olarak zarar ziyan tespiti yapılacak. Devletimiz gereği neyse yapacaktır. Kimsenin endişesi olmasın. Bu süre içerisinde barınma sorunu olan ve İlçe Kaymakamlığı’na başvuran vatandaşlarımıza yardım yapılacak. Esnafımızla ilgili aynı şekilde çalışma yapılacak. Doğrudan zarar gören esnafımız ve genel olarak esnafımıza dönük çalışmalarda yürüteceğiz. Cizre eskisinden de daha güzel bir hale gelecek” dedi.

“RİSKLİ ALAN ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Silopi’nin riskli alan ilan edildiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçenin imarı ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Aynı şeyi Cizre için de yapacağız. Bu zarar ziyan tespitler biter bitmez riskli alan çalışması yapacağız ve o çerçevede yeni bir planlama oluşturacağız. Son yaşanan olaylar olsun veya olmasın Cizre’de maalesef bir çarpık şehirleşme olmuş. Cadde ve sokakları gezerken de ilçenin sorunlarını da yakından görme fırsatım oldu. Bu olaylar yaşanmasa dahi böyle bir şehirleşme olmaz. Tabi bun da yerel yönetimlerinde büyük bir ihmali var. Maalesef plansız ve mimarsız bir şekilde gelişince birçok sıkıntı çıkıyor. Bunu düzeltmeye yönelik de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.”

“GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLANACAK”

Halkın bu süreç içerisinde yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarına da dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aileleri bir nebze rahatlatmak için Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilçede 2 bin gencimizi toplum yararına işe alacağız. 9 ay boyunca hem mesleki eğitimler vermeye çalışacağız hem de işlere yönlendireceğiz. Bu bir taraftan da yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak. Silopi’de bu uygulamayı başlatmıştık, burada da devam edeceğiz. En kısa sürede yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeter ki huzurumuz olsun. Yeter ki terör belası bu topraklardan uzak dursun.”

Bakan Yılmaz, daha sonra Kale Mahallesi’nde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edip, parti yöneticileri ile bir araya geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.