Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul Heyecanı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul Heyecanı

ABONE OL
13 Mart 2016 10:25
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nde (BGC) genel kurul heyecanı yaşandı. Birlik, beraberlik ve dayanışma mesajlarının verildiği kongrede mevcut Başkan Ramazan Demir, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

BGC’nin Otel Basri’de gerçekleştirilen kongresine, Balıkesir ve ilçelerindeki Cemiyet üyesi gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Ramazan Demir, genel kurulu açış konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi. Demir, “Bizler Basın camiasının içerisine tehlikeli bir virüs gibi girerek, kutsal olarak bilinen gazetecilik mesleğini kirletip kişisel hırs ve çıkarlarına alet eden kişi ve kişilerin ayıklanması noktasında gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ile Mehmet Tüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli yanında siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri kongreye katıldı. 171 gazetecinin katıldığı genel kurulda protokol konuşmalarının ardından Nuri Kolaylı’nın yönetimi ile yönetimin 2013-2016 yılları arasındaki faaliyet, denetim raporlarıyla bilançoları okunarak oy birliğiyle ibra edildi. Başkan Demir, meslek sorunlarını ifade ettiği konuşmasında, “Mesleki sorunları özetleyen konuşmasında Demir, “Bizler Basın camiasının içerisine tehlikeli bir virüs gibi girerek, kutsal olarak bilinen gazetecilik mesleğini kirletip kişisel hırs ve çıkarlarına alet eden kişi ve kişilerin ayıklanması noktasında gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. İş dünyasının seçkin isimleri, değerli siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlarımız ve belediye başkanlarımız sizlerden küçük bir ricamız var. Bizler evimizin önünü süpürüp temizlemek istiyoruz. Bugünkü durumda ve standartlarda bunu sadece bizim yapmamız yeterli değil. Pırıl pırıl bir temizlik için desteğinize ihtiyacımız var. Kimin ne olduğunu, neyin peşinde koştuğunu kimlerin kara, kimlerin ak-pak olduğunu bizden daha iyi bilen sizlersiniz. Herkese hak ettiği şekilde davranın. Hak ettiğini verin. Unutmayın ki bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi, siz olursunuz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm selamlama konuşması yaptı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Ramazan Demir başkanlığındaki ekip, genel kurula katılan tüm üyelerin oylarıyla yönetime seçildi. Bandırma ve Edremit Körfezinin de 2’şer isimle temsil edildiği yönetim kurulundaki üye sayısı 8’den 10’a çıkarıldı. Balıkesir gazetecileri arasındaki birlik ve beraberliği perçinleyen genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Mehmet Yarma, Ramazan Atam, Aziz Han, Rahmi Göçer ile Mustafa Karakaşlar bugüne değin yapılan çalışmalar karşılığı BGC Yönetimine teşekkür etti ve yeni dönem için bazı önerilerini dile getirdi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: “Ramazan Demir (Başkan) Coşkun Yaman, Doğan Alparslan, Ümit Babacan, Ceren Yıldırım, Mahmut Acaröz, Ali Osman Ata, Devrim Derin, Bekir Terzioğlu, Göktuğ Şeremetli, Bahadır Demirçeviren.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.