Bandırma’da Çamlık Tartışması

Bandırma’da Çamlık Tartışması

ABONE OL
12 Mart 2016 18:59
Bandırma’da Çamlık Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, askeriyeden belediyeye devredilen General Balcı Çamlığı, GÜMÇED ve belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Çamlıkta her gün spor yaptığını söyleyen Resmiye Aslan, “Çamlığımıza dokunmasınlar. Ben 20 yılı aşkın burada yürüyorum. 48 kilo verdim. Allah’ın lutfuyla sağlığıma kavuştum. İyi ki askeriye bu çamları dikmiş. Şimdi bunları kesmeye kalkmasınlar, çok yazık olur’’ dedi.

GÜMÇED Bandırma Şubesi Başkanı Gültekin Mutlu ise, “Dünyamızın ve ülkemizin hızla kirlendiği ve ısındığı, sulak alanlarımızın, derelerimizin ve göllerimizin kuruduğu, ağaçlarımız ve ormanlarımızın talana açıldığı bir ortamda yaşıyoruz. Küresel ısınmanın önüne geçmenin en ucuz ve kolay yolunun ağaçlandırma olduğunu bildiğimiz halde sanayileşme ve gelişme adına ormanları yok ediyoruz. İlçemiz betona ve taşa boğulmuştur. İnsan başına düşen yeşil alan oranı çok düşüktür. İçinde bulunduğumuz askeriyeye ait General Şükrü Balcı Çamlığı ilçemizdeki ender yeşil alanlardan biridir. Yıllardır insanlar burada oksijeni bol, sakin bir ortamda yürüyüşlerini yapmaktadırlar. Gönüllü kuruluşlar ve doğasever insanlarımız buraya yüzlerce çam ağacı dikmişler ve hala dikmektedirler. Bandırma Belediyesi, Üs Komutanlığı ile iki yıllık bir protokol imzaladı. Bu protokol gereği buraya mini futbol sahası, tenis kortu, voleybol ve basket sahası vb. yapmayı planladılar. Bir proje hazırlayarak bunu ihaleye çıkaracaklar. Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya soruyoruz. Bu spor tesislerini neden çamlığa yapıyorsunuz? Böyle bir ihtiyaç var mı? Levent’ten, 100 Yıl’dan, 600 evlerden, 17 Eylül’den, TOKİ’den gençlerin buraya gelip spor yapacaklarını mı sanıyorsunuz? Eğer ille de yapacağım diyorsanız, bu tesisleri gidin mahallelere yapın. Böylece gençlerin spor yapmasını sağlamış olursunuz. Sonra bu tesislerin yapılacağı alana kaç ağaç dikilir biliyor musunuz? Sayın Mirza’ya hatırlatmak istiyoruz. Seçim öncesi vaatlerinizden birisi de Bandırma’ya ’’kapalı spor salonu’’ yapmaktı. Paranız var. Bir tane yetmez iki tane kapalı spor salonu yapın, Bandırma ve gençler sizi saygıyla ansın. Levent, Malta deresi projelerinizi yapın. Oralar yeşillensin, ağaca doysun. Ziraat Bahçesi’nin hazırlanan projelerle nasıl taşa, betona gömüldüğünü gördük. Çamlığın bu halinin korunmasını istiyoruz. Sayın Mirza’ya bir kere daha soruyoruz. Çamlığa spor tesisleri, dinlenme alanları, bisiklet yolu vb. yaptığınızda çamlığın doğal yapısı bozulmuş olmayacak mı? Siz kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz? Gelin, bu sevdadan vazgeçin. Çamlığı kent ormanı yapalım. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Birileri ileride çamlığı askeriyeden alıp, içine oteller, rezidanslar, AVM’ler, spor tesisleri, yüzme havuzu olan siteler yapma hayalleri kuruyor olabilir. Biz de onlara buradan şunu ifade ediyoruz. Boşuna hayal kurmayın. Bandırmalılar bu talana izin vermeyecektir. Çünkü çamlık Bandırmalılarındır’’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.