Başbakan’ın müjdesi Sur esnafını sevindirdi

ABONE OL
06 Mart 2016 05:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Şırnak’ın Silopi ilçesinde verdiği müjdeler, Diyarbakır Sur ilçesi esnafını da sevindirdi.

1551517

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün ani bir kararla Silopi ilçesine gitmiş, burada cuma namazı kıldıktan sonra esnafa müjdeli haber vermişti. Başbakan Davutoğlu’nun dün yaptığı, “Yarından itibaren 100 bin liraya kadar olan krediler serbest bırakılacak. Daha önceki borç veya başka sebeplerle kredi almalarının önünde engel teşkil eden hususlar gözardı edilecek” açıklaması, Sur esnafını da umutlandırdı.

IH3-175864-2
“ÜÇ BUÇUK AYDIR İŞYERİMİZ KAPALI”

Sur ilçesinde esnaf olan sokağa çıkma yasakları nedeni ile iş yerini yaklaşık üç buçuk aydır açamayan 3 çocuk babası Kadir Tunce, “Mağdur durumdayız. Üç buçuk ay önce kış ürünü aldık, şu an bahar, yaz geldi bu ürünlerimiz elimizde kaldı. 60 bin liralık ürün aldım, ürünlerimizin hepsi elimde kaldı. Bizim mağduriyetimizin giderilmesi lazım. Devlet bize kredi verecekmiş, bu konuda çok memnun oluruz. Bunun içinde kefilsiz olması önceden kredi çekmiş esnafın da yararlanması gerekir bence. Mağduriyetimizin giderilmesi için kim elinden geleni yapacaksa biz onlara destek olacağız” dedi.

Sur’da işyeri bulunan Maşallah Nergis ise şöyle konuştu: “Devletin buna acil çözüm bulmasını istiyoruz. Başbakanımızın esnafa kredi vereceğiz açıklaması evet iyi bir girişimdir ama yeterli değildir. Bizim sıkıntılarımızı bir nebze olsun yardımcı olsalar iyi olur. Kredi limitinin artmasını istiyoruz. Yardımcı olmak istiyorlarsa bize kredi limitini arttırsınlar.”

(İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.