Bezmiâlem Valide Sultan’ın Sağlık ,Neferleri Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor

Bezmiâlem Valide Sultan’ın Sağlık ,Neferleri Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor

ABONE OL
08 Mart 2016 17:07
Bezmiâlem Valide Sultan’ın Sağlık ,Neferleri Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bezmiâlem Valide Sultan tarafından 1843 yılında kurulan Bezm-i Âlem Gureba-i Müslimin Hastanesi, vakıf ruhunu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ile yaşatmaya devam ediyor. Sağlık alanında geleceği şekillendiren ve Bezmiâlem Valide Sultan’ın mirasını devralan hemcinsleri, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde ülkenin sağlık sorunlarını çözmek için yürüyüşünü sürdürüyor.

Kadınların yönetimlerdeki yerini belirtmek isteyen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin kadın hocaları ve yöneticileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelerek, konuya dikkat çekti.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreter Zeynep Gökçen, Genel Sekreter Yardımcısı Hatice Kösretaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şerife Evrim Tekkeli ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu katıldı.

“KADINLARIN YÖNETİMLERDE DAHA ÇOK YER ALABİLECEĞİNİ VURGULAMAK İSTEDİK”

Kadınların da yönetimlerde yer alabileceğini ve Türkiye’de kadın nüfusunun çoğunlukta olduğunu belirten Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “ Kadınların yönetimlerde yer alabileceğini bir kere daha vurgulamak istedik. Kadınlarımız Türkiye’de akademisyen olarak yeteri kadar yer alıyor ama idari görevlerde ortalamada etkin olmadığımızı düşünüyoruz. Bezmiâlem bu anlamda farklılık gösteriyor. Hem akademisyen olarak hem de idareci pozisyonundaki kadınlar olarak öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Burada bunu vurgulamak istedik. Bizler Dünya kadınlar Günü’nün güzellikle anılmasını istiyoruz. Bu günde herkesin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz. Herkese de emeği kadar hak verilmesini arzu ediyoruz. Hocalarımızın ve öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Burada bilimsel düzeyi etkin, yetkin sayıda kadın akademisyenimiz var. Üniversitenin rektörü olarak bu da bana gurur veriyor” diye konuştu.

BEZMİÂLEM VALİDE SULTAN DA UNUTULMADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bezmiâlem Valide Sultan’ı da hatırladıklarını dile getiren Prof. Dr. Kazancıoğlu; “Üniversitemiz ve hastanemizin kurucusu olan Bezm-i Alem Valide Sultan’ı da bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu gerçekten önemli bir olay. Uzun zaman önce bile kadınların toplumda öncü olup, güzel ve sağlam işler yaptıklarını görüyoruz. Biz de bugün burada Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm yöneticiler, fakülte dekanları, genel sekreter ve yardımcıları olarak bir araya geldik. Önce kendi aramızda sonra da üniversitenin diğer kadın çalışanları ile bu günü kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bezmiâlem Valide Sultan’ın 1843 yılında kurduğu Bezmiâlem Gureba-i Müslimin Hastanesi o günlerde olduğu gibi şimdi de vakıf ruhuyla hizmet veriyor. 2010 yılında eğitime başlayan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve geliştirilen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi, bir kadın olarak Bezmiâlem Valide Sultan’ın gücüne ve kadınların Türk toplumundaki yerine ışık tutuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.