Bu Cihaz İle Bursa’nın Kronik Sağlık Sorunu Ortadan Kalkacak

Bu Cihaz İle Bursa’nın Kronik Sağlık Sorunu Ortadan Kalkacak

ABONE OL
09 Mart 2016 18:52
Bu Cihaz İle Bursa’nın Kronik Sağlık Sorunu Ortadan Kalkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Nükleer Tıp Kliniğinde yeni kurulan ileri tıbbi teknoloji SPECT-BT ve PET-BT cihazları ile kanser hastalarına daha hızlı hizmet verebilecek.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, yeni cihazları ile Bursa’nın kronik sağlık sorununu ortan kaldıracak.Kanserli hastaların tanı ve tedavisinde üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle gerekli cihazların temini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Hastane yöneticisi Op. Dr. Oktay Çelik, “Halkımıza layık olduğu hizmeti en üst düzeyde sunmak için önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Bu cihazlar ile Bursa’nın kronik bir sağlık sorunu ortadan kalkmıştır. Bursa’da daha önce 3 adet PET-BT cihazı olması sebebiyle hastalar ceplerinden yüksek miktarda paralar ödemesine rağmen 2 ay sonrasına randevu almaktaydı. Artık hastalarımız daha çabuk hizmet alacak. Gama kamera, SPECT-BT ve PET-BT cihazlarının bir arada olduğu 3 üniversite hastanesi haricinde Sağlık Bakanlığına bağlı tek hastanedir. 2015 yılı ocak ayında yeniden yapılanma projesi ile hizmet kalitesinde belirgin bir iyileşme ve hasta sayısında yüzde 50 oranında bir artışa sebep oldu” diye konuştu.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın ise “Bu cihazları Türkiye’de en ucuz fiyata aldık. İnşallah hastanemiz ilkleri yaşayacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.