Çam Yaprakları, Köylüye Para Kazandıracak

Çam Yaprakları, Köylüye Para Kazandıracak

ABONE OL
10 Mart 2016 20:23
Çam Yaprakları, Köylüye Para Kazandıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk bilim adamı Faruk Durukan, çam yapraklarının yağını elde edebilen ve her mekanda kullanılabilen makineyi yaparak, orman köylüleri için yeni yeni bir gelir kapısı açtı.

Çam yaprağı yağı elde etme makinesi sayesinde, orman çiftçileri, kendi elde ettikleri değerli çam esanslarını, kozmetik sanayinde kullanılmak üzere satarak gelir elde edebilecek. Gül yağından sonra, dünyada en kıymetli yağlarından olan çam yaprağı yağını, çiftçilerin kendi evlerinde elde edebilmeleri için basitleştirilmiş biçimde bir makine yapan ar-ge firması sahibi, Türk bilim adamı Faruk Durukan, çalışma hakkında bilgi verdi.

Makinenin patent başvurusunu yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde isteyen tüm orman köylülerine, uygun fiyat ile temin edebilecek durumda olacaklarını ifade eden Durukan, köylülerin elde edecekleri çam yaprağı yağlarını da, kendi firması tarafından satın alabileceğini söyledi. Elde edilen yağın, kozmetik ve gıda alanında, yüksek değerler taşıyan antiseptik madde olarak kullanıldığını belirten Durukan, “Makine, küçük olmasına rağmen, yaptığı işlem çok büyüktür. Bu makine, sadece iğne yapraklı çamların değil, kekik, defne, nane, okaliptüs gibi birçok uçucu bitkinin yağlarını da alabilir. Bu makinelerden her eve koyabilirler. Bu sayede her ev bir fabrikaya dönüşecektir. Orman çiftçilerimiz, bu makineleri tesisimizden temin edebilecekler ve elde ettikleri yağları bize getirip satabileceklerdir. Orman köylümüz için çok güzel bir gelir kapısı açacağız. Ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.