Çanakkale’de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Çanakkale’de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

ABONE OL
12 Mart 2016 22:42
Çanakkale’de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve ’’Zafer Haftası’’ kutlamalar, Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı. Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi.

Törene Vali Hamza Erkal, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar, askerler, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Erkal, “101 yıl önce atalarımız inanılmaz destanlar yazmışkın. Biz bugün 101 yıl sonra bu topraklarda evlatlarımızla, ecdadımızla birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşayabiliyorsak, onların orada canlarını bu toprak uğrana vermesinden dolayıdır. Onlar sayesinde bugün bu topraklarda yaşıyoruz. Özellikle Çanakkale’de yaşamak ve Çanakkale gibi bir mekanda mukim olmak hepimizin gurur duyacağı bir olaydır. Ben şuna inanıyorum ki doğuda yaşanan terör olaylarını göz önüne aldığımızda birazcık bu ruhu yeterince öğrenememişiz, yeterince özümsememişiz. Ve o şehitlikler, o mezarlıklar biraz suskun, bunu hepimiz hissediyoruz. Çünkü o ruhun bize verdiği birlik, beraberlik, kardeşlik ve uhuvvet ruhudur. İşte bu ruh kaybolduğu zaman terör hortluyor. Kardeşliklerimiz bozulduğu zaman birbirimize düşüyoruz. Biz bu Çanakkale ruhuna en çok şimdi ihtiyaç duyuyoruz. O yüzden de bu törenler vasıtasıyla, 101. yıl vasıtasıyla yürütülecek faaliyetler neticesinde ortaya çıkacak o ruh bütün Türkiye’ye yayılsın arzusundayız. O yüzden bugün buradan göndereceğimiz şanlı al bayrağımız ve kutsal toprağımız, geçtiği bütün yollardan, yürüdüğü bütün güzergahlardan etrafına Çanakkale ruhunu, birlik ve beraberlik ruhunu, kardeşlik ruhunu yaysın diye ümit ediyoruz. Bizim bu törenlerden sonra ve 18 Mart günü yapmamız gereken, gidip o şehitlerin huzuruna varıp, affediniz, biz sizin bıraktığınız o mirasa tam layıkıyla sahip çıkamadık, kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizi maalesef unuttuk deyip tekraren onların kemal-i huzurunda söz verip, yeniden birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi canlandırmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan emanetler, Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere atletler Efe Gökhan Ünlü, Belinay Deniz Güzel’e teslim edildi. Protokol ve halk koşusuna katılanlar, kutsal emanetleri taşıyan atletlere il çıkışına kadar eşlik etti. Kutsal emanetler sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, 18 Mart Cuma günü atletler tarafından Erdoğan’a teslim edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.