Davutoğlu Merkel ile Suriye hakkında görüştü!

ABONE OL
28 Şubat 2016 19:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan bilgilere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

TERÖRİST GRUPLAR BU DURUMDAN YARARLANMAMALI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun karşı tarafın talep etmesiyle büyük bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. Angela Merkel ile Suriye’deki son durumu ele alan liderler Başbakan Davutoğlu’nun çatışmaların durdurulması konusunda varılan mutabakata uyulmasının her şeyden önce Suriyeli sivillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını, bununla birlikte DAEŞ, PYD/YPG gibi terörist grupların durumdan yararlanmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade edildi.

davutoglu-merkel

TÜRKİYE ALMANYA İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Yapılan ikili görüşmede yasa dışı göçlerle mücadele kapsamında Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğinin gözden geçirildiği, Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden memnun oldukları dile getirildi. Bu yapılan işbirliğinin artarak devam etmesi temennilerinde bulunuldu. 7 Mart tarihinde gerçekleşecek Türkiye-AB Zirvesi’nin göç gibi güncel konular yanında Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınacağı bildirildi.

”Bu bağlamda liderler Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirmiş, bu işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca, NATO’nun Ege Denizi’nde, yasadışı göçle mücadeleye katkı amacıyla icra etmesi öngörülen faaliyetlerin önemine vurgu yapmışlardır. İki lider, 7 Mart günü gerçekleştirilecek Türkiye-AB Zirvesinin göç gibi güncel konular yanında, Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınması için önemli bir fırsat teşkil edeceğini belirtmişlerdir”şeklinde açıklama yapıldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.