Eşinin Yanında Öldürülen Gencin Davası İçin Yüzlerce Kişi Adliyeye Akın Etti

Eşinin Yanında Öldürülen Gencin Davası İçin Yüzlerce Kişi Adliyeye Akın Etti

ABONE OL
09 Mart 2016 14:39
Eşinin Yanında Öldürülen Gencin Davası İçin Yüzlerce Kişi Adliyeye Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından eşinin yanında öldürülen gencin davası için yüzlerce kişi adliye önüne akın etti.

Geçen yıl aralık ayında Gemlik’te bir fabrikada çalışan Düzgün Akyıldız (30), eşi Irmak Akyıldız (29) ile sahilde yürüyüş yaptığı sırada, madde bağımlısı olduğu ileri sürülen E.Y. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine E.Y, elindeki bıçağı Akyıldız’ın kalbine saplayarak ölümüne sebep oldu. Henüz bir yıllık evli olan Düzgün Akyıldız’ın arkasında gözü yaşlı eşi, ailesi ve sevenleri kaldı. Hakkında müebbet hapis istenen E.Y.’nin bugün hakim karşısına çıkacağını haber alan birçok Gemlikli, otobüslerle Bursa Adliyesi’ne geldi. Düzgün Akyıldız’ın annesi Yadigar, babası Turhan Akyıldız, kardeşleri Çağdaş ve Dilara ile eşi Irmak Akyıldız’ın da katıldığı adliye önündeki protestoya çok sayıda vatandaş destek verdi. Gözü yaşlı anne Yadigar Akyıldız, adalete güvendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na seslenen acılı anne, “Benim yüreğimin yandığını anne olarak en iyi onlar anlar. Benim çocuğum 29 yaşındaydı. Tertemizdi. Bu ülkede böyle bir ortamda böyle bir çocuk yetiştirmek çok zor. Hiç mahkeme kapısı görmedi benim çocuğum. Benim oğlumun hayallerini yerle bir ettiler. Oğlum askerde şehit olsaydı, şehit derdim. Kazada ölseydi, kaza derdim. Bu kasti yapılmış bir şey. Benim oğlum eşiyle dolaşırken öldürüldü. Baba olmayı istiyordu. Anne olan ya da azıcık vicdanı olan her insanı bizimle beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

Hunharca öldürülen Düzgün Akyıldız’ın kardeşi Çağdaş Akyıldız ise, “Bu tip olayların önüne geçmek için Gemlik halkı olarak buradayız. Halkımıza çok teşekkür ediyoruz, bizi yalnız bırakmadılar. Adalete inanıyoruz. Bu tip olaylara yeltenecekler için caydırıcı bir karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Kalabalık grup, daha sonra duruşma salonuna girdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.