Fethullah Gülen şüpheli Can Dündar mağdur!

ABONE OL
12 Mart 2016 14:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VIP dinleme operasyonu kapsamında, Ünlü işadamları ve gazetecileri terör örgütleriyle ilişkilendirmek amacıyla telefonlarını yasadışı şekilde dinlediği iddia edilen 45 şüpheli için operasyon başlatıldı.45. şüphelinin ise Fethullah Gülen olduğu öğrenildi.

fethullahgülenn

Fethullah gülen dışında aralarında Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da bulunduğu ve tutuklu 16 şüphelinin ifadesinin alınacağı bildirildi.
Ali Koç, Mustafa Süzer, Ferit Şahenk gibi işadamlarının ve Uğur Dündar, Tufan Türenç, İsmail Küçükkaya, Can Dündar gibi gazetecilerin bulunduğu 59 mağduru çeşitli terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile sahte evraklarla ilişkilendirip dinledikleri ileri sürülen  eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personelleri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

candundar
28 kişi için gözaltı kararı çıkartılırken Yasadışı dinleme sonucu şüphelilerin, ünlü işadamı ve gazetecileri suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, ve kayıt altına aldıkları öne sürüldü.
Dinlenen bazı iş adamı ve gazeteciler ise,
“Ali Koç, Caroline Nicole Koç, Ferit Şahenk, Mehmet Emin Karamehmet, Fevzi Bülent Özaydınlı, Mustafa Süzer, Mehmet Yörük, Atalay Şahinoğlu, Süleyman Kocakaya, Erol Altaca, Ahmet Topsoy, Ali İhsan Karacan, Yener Şenok, Sezai Çanakçı, İbrahim Çağlar, İbrahim Özay Şendir, Ömer Lütfi Karagöz, Cemal Tanık Küçük, Tufan Türenç, Murat Yetkin, Can Dündar, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Nihat Genç, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, İbrahim Yıldız, Amberin Zaman, Şirin Payzın, Bedri Baykam, Engin Ardıç, Rasih Yılmaz, Cengiz Semercioğlu, Mustafa Şekeroğlu, Melih Meriç, Metin Yüksel, Saner Ayar, Recep Tepeli, Ruhat Mengi, Metin Yavuz Yalçın, Rıdvan Bıyık, Nuri Çolakoğlu, Suna Vidinli, Arslan Bulut, Özdemir İnce, Ahmet Altınel, Hüseyin Özalp”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.