Görme Engelli Özkan İnal, 50 Yaşında Memur Oldu

Görme Engelli Özkan İnal, 50 Yaşında Memur Oldu

ABONE OL
11 Mart 2016 11:02
Görme Engelli Özkan İnal, 50 Yaşında Memur Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta, geçirdiği trafik kazasıyla tamamen görme yeteneğini kaybeden Özkan İnal, hayattan kopmadı, çalıştı, azmetti ve 50 yaşında memur olmayı başardı.

Evli ve 4 çocuk babası olan İnal’ın en büyük destekçileri kendi gibi engelli arkadaşları oldu. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili aday adayı da olan İnal, hayat mücadelesiyle görenleri şaşırtıyor.

1976 yılında Hollanda’da geçirdiği trafik kazası sonucu gözlerinde görme oranı azalan İnal, 2000’li yılların başından itibaren tamamen görme yeteneğini kaybetti. Görme yeteneği kaybolmasına rağmen hayattan kopmayan İnal, bilgisayar kullanabiliyor ve telefonuyla sosyal medya hesaplarına girerek arkadaşlarıyla sohbet yapabiliyor.

Görmemenin insanlara bir engel olamayacağını söyleyen İnal, “2010 yılında girdiğim KPSS’den 90 puan aldım. Ama ortaokul mezunuydum, diplomamın yetersiz olduğunu söylediler ve atamam gerçekleşmedi. Yeniden çalışmaya başladım. Liseyi açık öğretim olarak bitirdim. Şu anda üniversite 2. sınıf büro yönetimi öğrencisiyim. Tekrardan KPSS’ye girdim ve sınavdan 79 puan alarak Türkoğlu cezaevine atamam gerçekleşti” dedi.

Her insanın kendi engelini kendisinin aşması gerektiğini söyleyen Özkan İnal, “Engelliler eve kapandığı zaman ruhsal sağlıklarını kaybediyorlar. İnsanlar ben engelliyim bir şey yapamam derse hiçbir şey yapamaz. Benim aynı zamanda 3 tane bilgisayar sertifikam var. Oğlumun kuyumcu atölyesi var onun yanına gelerek günlerimi geçiriyorum. Yaşımın 50 olmasına rağmen hayatta en çok istediğim şeyi kazandığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.