Hanımlar Kahvesi İçin Erkekler Seferber Oldu

Hanımlar Kahvesi İçin Erkekler Seferber Oldu

ABONE OL
08 Mart 2016 18:10
Hanımlar Kahvesi İçin Erkekler Seferber Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesine yapılan “Hanımlar Kahvesi”nin inşaatında çalışan 15 erkek, gecesini gündüzüne katarak hanımlar için adeta seferber olmuş durumda.

Osmangazi Mahallesinde yapımının yüzde 80’lik kısmı tamamlanmış olan “Hanımlar Kahvesi”ni gezen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İHA muhabirine inşaat hakkında bilgi verdi. Bu haftanın özel bir hafta olduğunu vurgu yapan Yağcı, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Biz de bu sene özellikle kadın kardeşlerimize bir hediye olması için Sultan Eli, Konuk Evi tarzında özü itibariyle de Hanımlar Kahvesi diyebileceğimiz bir projeyi ortaya koyuyoruz. 8 Mart’ta hedefimiz bu projeyi bitirip hanım kardeşlerimizi burada ağırlamaktı, ama büyük bir bölümü bitti, inşallah yarına kadar da inşaat çalışmaları diğer şeylerini bitireceğiz” dedi.

“BURAYA ERKEKLER GİREMEZ”

Hanımlar kahvesinde A’dan Z’ye her şeyi ile hanımların çalışacağını sözlerine ekleyen Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Hanım kardeşlerimizin gelip sohbet edeceği, onlar için çok özel ve güzel olan günlerini yapabilecekleri, arkadaşlarıyla buluşabilecekleri bir alan yapıyoruz. Yine burada sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde belediyemizin düzenlemiş olduğu kurslar, okuma günleri yapacağımız günler olacak. Buraya erkekler giremez. Bu anlamda pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Erkek kardeşlerimiz, erkek hemşehrilerimiz buraya giremeyecek ve düşüncemiz Bilecik’te 11 tane mahallemiz var. İlkini Osmangazi Mahallemize başlatmak noktasında bir başlangıç yapıyoruz. Her mahallemize bu şekilde belki biraz daha büyük belki biraz daha küçük olma şartıyla hanımlar kahvehanesi diyeceğimiz çalışma alanları biz ona hanımlar konuk evi de diyebiliriz. Biraz kahvehane hanımların nezaketi, zarafetiyle çok fazla da bağdaşmıyor ama hanım kardeşlerimizin dinlenecekleri, eğlenecekleri, aktivitelerini paylaşacakları bir mekan yapıyoruz. İnşallah şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum güle güle kullansınlar.”

“ERKEKLER HANIM KARDEŞLERİMİZE BİR HEDİYE SUNMAK AMACIYLA SEFERBERLİK VAR GAYRET İÇERİSİNDELER”

Yağcı, konuşmasının sonunda, erkeklerinin hanımlar için seferber olduğunu ifade ederek, “Bizim kültürümüzde erkek devlettir yönetir, korur ve sahip çıkar. Ama kadın da millettir, devleti yalnız o ayakta tutar. Bizim kültürümüzün özünde bu vardır. Hanım kardeşlerimiz ne kadar mutlu ne kadar huzurlu olurlarsa evlerimizdeki mutluluk huzur o derece yüksek olacağına inanıyoruz. Bilecik her zaman başlangıçların şehri, ilklerin şehri diyoruz. Burada da tüm beyler bakıyorsunuz hanım kardeşlerimizin bu özel gününde hanım kardeşlerimize bir hediye sunmak amacıyla seferberlik var gayret içerisindeler. İnşallah bunu da başarıp hanım kardeşlerimize 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bu tesisi emirlerine sunacağız” dedi.

Konuşmasının ardından tesisi gezen Yağcı, yetkililerden bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.