HDP’li Yüksekdağ’dan Dokunulmazlık Açıklaması

HDP’li Yüksekdağ’dan Dokunulmazlık Açıklaması

ABONE OL
12 Mart 2016 22:49
HDP’li Yüksekdağ’dan Dokunulmazlık Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demirtaş ile birlikte dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışma nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dokunulmazlık zırhıyla siyaset yapmıyoruz. Bunu çok net söyledik ama buyurun 550 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsın; kim ak, kim kara ortaya çıksın” dedi.

Partisinin Adana’daki 1. Olağanüstü İl Kongresi’ne katılan Yüksekdağ, terör örgütü PKK ele başısı Abdullah Öcalan posterlerinin asıldığı bir kongre salonunda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kendisiyle birlikte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 3 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalarla ilgili konuşan Yüksekdağ, şunları söyledi:

“Bizler bu siyasete mücadeleye hiçbir gücün desteğiyle gelmedik, bu koşullarda da dokunulmaz zırhıyla siyaset yapmıyoruz. Şunu çok net söyledik ama buyurun 550 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsın kim ak kim kara ortaya çıksın. Ak geçinenler adını ak koyanlar hele bir dökülsün fezlekeleri. O ak adını hak ediyorlar mı bir görsün tüm Türkiye. Kim hırsızlıktan, yolsuzluktan, ahlaksızlıktan yargılanacak? Kim düşüncesinden, sözlerinden dolayı yargılanacak. Tüm dünya görsün.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.