Iğdır’da Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı

Iğdır’da Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı

ABONE OL
14 Mart 2016 10:04
Iğdır’da Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğunun Çukurova’sı olarak nitelendirilen Iğdır’da havaların sıcak geçmesiyle birlikte kayısı ağaçları bir ay erken çiçek açtı.

Erken açan kayısı çiçekleri, Ağrı Dağı’nın eteklerindeki karın beyazı, toprağın yeşili ve mavi gökyüzüyle bütünleşmesi güzel görüntü oluşturdu. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği ve güneşin kendini hissettirdiği yörede kayısı ağaçları çiçek açtı. Son bir aydır havaların güneşli ve sıcak geçmesinden dolayı kayısı ağaçlarının erken çiçek açtığını ifade eden Iğdırlılar, bu yıl dağdaki kar ve ovadaki çiçek görüntüsünün kente güzel bir görünüm kattığını söylediler.

Kayısı ağaçları arasından oynayan çocuklar ise, sıcak havanın tadını çıkarırken, dallara konak kelebekler ve arılar ise çiçekteki polen ve nektarı toplama telaşı sardı.

Kent sakinlerinden Muhammet Can Polat, bu yıl havanın sıcak geçmesinin ve kayısı ağaçlarının erken çiçek açmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu yıl yazın erken geldiğini belirten Mehmet Sattaroğlu isimli çiftçi ise, kayısıdan iyi hasat beklediklerini ifade etti. Sataroğlu, “Normalde buraya yaz Nevruz Bayramı’nda gelirdi, meyve ağaçları da o dönmede çiçek açardı. Fakat bu yıl 20-25 gün kayısı erken çiçek açtı. Umarım açan çiçek donma tehlikesi geçirmez” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.