İstiklal Marşını İşaret Diliyle Seslendirdiler

İstiklal Marşını İşaret Diliyle Seslendirdiler

ABONE OL
12 Mart 2016 15:35
İstiklal Marşını İşaret Diliyle Seslendirdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında, 95 öğrenci işaret dili ile İstiklal Marşını seslendirdi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında Çanakkale’de özel bir okulda 95 öğrenci ile rekor denemesi yapıldı. Türkçe Öğretmeni Dilan Erdoğan ve Ortaokul öğrencileri ile gerçekleşen projede öğrenciler senkronize olarak gerçekleştirdikleri işaret dili ile İstiklal Marşını seslendirdiler. Çanakkale Doğa Okullarında gerçekleşen rekor denemesinin Türkiye’de bir ilk olduğuna değinen Okul Müdürü Yasemin Yıldız, “12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen İstiklal Marşı, Türk milletinin dirilişinin destanıdır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nda zorluklar içinde büyük mücadele veren milletimizin ortak duygularının ve ortak inancının sembolü olmuştur. İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümünü, çocuklarımızın hazırladığı çok güzel bir etkinlikle kutladık. Bir de sürprizleri oldu ortaokul öğrencilerimizin. İşaret dili ile İstiklal Marşı’nı canlandırdılar, arkadaşlarına sundular. Aslında bu bir rekor denemesiydi. Doğa Okulları’nın en fazla öğrenci ile sunacakları İstiklal Marşı denemesiydi ve bunda başarılı oldular diye umuyorum. Çünkü en fazla öğrenci ile biz bunu sunduk. İstiklal Marşı’nın kabulünün 95.yıldönümünde artı bir öğrenci, yani 96 öğrenci ile bu projeyi sergileme imkanımız oldu. Öğrencilerimizin bu rekoru kıracağına ve Çanakkale’ye bu ödülü getireceklerine inanıyorum. Proje, Türkçe öğretmenimiz Dilan Erdoğan liderliğinde yapıldı. Öğretmenimiz ve tüm Ortaokul öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Türkçe Öğretmeni Dilan Erdoğan, “Çalışmalarımız sırasında çok güzel empati yaptılar. Başta çok korkuyorlardı ama işaret dilini öğrendikçe ne kadar keyif aldıklarını gördüm. Bu süre zarfında sadece İstiklal Marşı değil, başka kelimeler de öğrettim. Çok istekli ve hevesliler, çok ta güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.