İtfaiye Ve AFAD’dan Acil Durum Tatbikatı

İtfaiye Ve AFAD’dan Acil Durum Tatbikatı

ABONE OL
10 Mart 2016 09:20
İtfaiye Ve AFAD’dan Acil Durum Tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi Deprem Haftası Dolayısıyla Bir Tatbikat Gerçekleştirdi. Deprem ve sonrasında yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlatan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Deprem Haftası dolayısıyla “Afete Hazır Türkiye Kampanyası” kapsamında ülke genelinde 440 tatbikat ve tahliye gerçekleştirildi. Bu nedenle Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi de bir deprem tatbikatı yapıldı. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat deyim yerindeyse gerçeğini aratmadı.

Tamamının öğrencilerden oluştuğu grup yaralı ve içeride mağdur kalanları canlandırırken, olay gerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri çıkan yangına ve yaralılara yardım etmek için hızlıca olay yerine geldi. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla sağlık kurumlarına sevkleri sağlanırken, mahsur kalanlar ise itfaiye ekipleri tarafından itfaiye merdiveni yardımıyla camlardan kurtarılarak aşağıya indirildiler.

Yapılan bütün bu tatbikatı izleyen öğrenciler ise hızlı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen çalışmaları, görev alan arkadaşlarını ve kurtarma ekiplerini alkışlayarak ödüllendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.