İzmirli Girişimciler Kayseri Serbest Bölgesi’ne Geliyor

İzmirli Girişimciler Kayseri Serbest Bölgesi’ne Geliyor

ABONE OL
09 Mart 2016 15:01
İzmirli Girişimciler Kayseri Serbest Bölgesi’ne Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu olarak Ege Serbest Bölgesi Yönetim Kurulunca davet edildiklerini hatırlatarak, gerçekleştirilen Ege Serbest Bölge ziyaretinin olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Ege Serbest Bölgesi Anadolu Aslanlarına Geliyor…

Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu olarak 3-4 Mart tarihleri arasında Ege Serbest Bölgesi’ne İnceleme, araştırma ve tanıtım programına Kayseri Kent Yöneticileri ile birlikte adeta bir çıkartma yaparak Kayseri kent ekonomisini, ekonomik ve ulaşım olanaklarını anlattıklarını ve Kayseri Serbest Bölgesi hakkında detaylı bilgi aktardıklarını hatırlatan Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi olarak işbirliği içerisinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, çünkü Kayseri’nin deniz ulaşımına uzak olmasına karşın hammadde kaynaklarına yakınlığı ile avantajlı bir konumda olduğunu kaydetti.

Kayseri Serbest Bölgesi’nin coğrafi yapı ile İpek yolu üzerinde olması gibi bir çok avantajı olduğunu, özellikle birçok hammaddenin merkezinde olmasının cazibeyi artırdığını ifade eden Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Kayseri, Anadolu’nun merkezinde adeta bir bölge şehridir. Sağlık merkezleri, alışveriş merkezleri, esnaf siteleri ve büyük ölçekli üretim merkezleri ile Anadolu’nun adeta altın şehridir. Tarihten gelen bu süreç bugün yine ağırlığını hissettirmektedir. Anadolu’nun ortasında KAYSER ile yani Kayseri Serbest Bölgesi ile dünya ülkelerine ihracat gerçekleştirerek ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz. Ege Serbest Bölgesi’nin davetlisi olarak İzmir’e tanıtım ve inceleme gezisine iştirak ettik. Ege Serbest Bölge’de üretilen ürünlerin sergisini gezerek yetkililerden ürünler hakkında bilgiler aldık. Gezinin son bölümünde yapılan toplantıda ise ESBAŞ ile KAYSER olarak işbirliği içerisinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Davet üzerine yapılan ziyaret olumlu sonuçlar doğurmuştur. Ege serbest bölgesinden bir grup girişimci önümüzdeki günlerde Kayseri’yi ziyaret edeceklerdir”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.