Kadın Müzesi’nden Yörük Gelini Defilesi

Kadın Müzesi’nden Yörük Gelini Defilesi

ABONE OL
07 Mart 2016 21:28
Kadın Müzesi’nden Yörük Gelini Defilesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Kadın Müzesi tarafından ‘Yörük Gelini Defilesi’ düzenlendi. İş kadını ve mankenler tarafından tanıtılan Yörük kıyafetleri büyük beğeni topladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Antalya Kadın Müzesi ve Antalya Tanıtım Vakfı himayesinde, Yörük Gelini Defilesi düzenlendi. Defileyi Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal eşi Ümran Uysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’de takip etti.

Yörüklerin hayatında önemli bir yeri olan el dokuması halı üzerine hazırlanan podyumda, Yörük el sanatında önemli yeri olan dokumalar ve Yörük giysi modernizasyonu ile oluşturulan otantik Yörük giysileri, orijinalinden birebir çalışılan bindallı, üç etek ve kaftandan oluştu. 14 iş kadını oluşturduğu Yörük kıyafetlerini de defilede sergiledi. Duvaktaki bereket yerleştirmesinin işlendiği defilede, gümüş ve bakırla, eşsiz baş, gerdanlık ve kemerlerden oluşturulan yöresel takılarda mankenler tarafından başarıyla sergilendi. Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlan birbirinden renkli Yörük kıyafeti izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Öte yandan alanda, Yörük hayatı ve düğününü anlatan fotoğraf sergisi de açıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.