Kaybolan Suriyeli Minik Ayşe’ye Hamile Kadın Sahip Çıktı

Kaybolan Suriyeli Minik Ayşe’ye Hamile Kadın Sahip Çıktı

ABONE OL
09 Mart 2016 14:37
Kaybolan Suriyeli Minik Ayşe’ye Hamile Kadın Sahip Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da kaybolan 3 yaşlarındaki Suriyeli kız çocuğuna aile sağlığı merkezine kontrol için gelen hamile bir kadın sahip çıktı. Genç kadının polis merkezine götürdüğü kız çocuğu, ailesi bulununcaya kadar Sevgi Evleri’nde kalacak.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde hamile olan Meltem Ayaz, kontrol için arkadaşıyla birlikte Makbule-Yusuf Televi Aile Sağlığı Merkezi’ne geldi. Ayaz, kontrolünü yaptırdıktan sonra arkadaşıyla birlikte evine giderken yalın ayak 3 yaşlarında bir kız çocuğunun bir kadının yanında ağladığını gördü. Kadın, hamile kadına, “Benim işim var, bu çocuk Suriyeli kaybolmuş” diyerek ayrıldı. Arapça bilen Meltem Ayaz, kız çocuğu ile konuştuğunda Suriye’den ailesiyle birlikte Adana’ya geldiğini ve adının Ayşe olduğunu öğrendi. Ayaz, arkadaşıyla birlikte aile sağlığı merkezi yakınlarında Ayşe’nin annesini bir süre aradı ancak bulamayınca minik kızı polis merkezine götürerek kayıp olduğunu söyledi. Polis ekipleri de durumu Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Meltem Ayaz, çocuk polisi gelinceye kadar arkadaşıyla birlikte çocuğun yanından ayrılmadı. Yüzünde çizik izleri olan minik Ayşe, çocuk polisi tarafından teslim alındı. Çocuk polisi, bu sırada “Baba” diyerek ağlayan küçük kızı sakinleştirmeye çalıştı.

Meltem Ayaz, “Bir kadın görmüş, işi varmış bana söyledi. Bende bırakıp gidemedim, çok üzüldüm. Polislere getirdim” dedi.

Kız çocuğu ailesi bulununcaya kadar Sevgi Evleri’nde kalacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.