İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Valiliği ve Küçükçekmece Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülen “Dijital Genç Bakış” projesi kapsamında, dezavantajlı bölgelerde 10. sınıf öğrencilerine dijital fotoğrafçılık ve sosyal medya uzmanlığı konularında eğitim verilecek.
İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde projeyi hayata geçirmek üzere İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Valiliği ve Küçükçekmece Kaymakamlığı arasında protokol imza töreni yapıldı. Proje kapsamında özellikle okul terk sorununun yüksek olduğu ve dezavantajlı olarak kabul edilen bölgelerde yaşamakta olan 10. sınıf öğrencilerinin örgün eğitimindeki başarı kriterlerinden farklı olarak güncel bir konuda temel yetkinliklerinin arttırılarak, ileride potansiyel istihdam alanlarının genişletilmesi amaçlanıyor. Proje, 10. sınıf öğrencileri ( 15 kız ve 15 erkek ) ve gönüllü olarak katılmak isteyen aynı okulda görev yapan 6 öğretmenin katılımı ile gerçekleşecek. Küçükçekmece Kaymakamlığı’nca belirlenen okullardaki öğrencilere aldıkları örgün eğitimlerinin yanı sıra “Dijital Fotoğrafçılık” ve “Sosyal Medya Uzmanlığı ”dersleri ile çok yönlü bir eğitim verilmesi hedefleniyor.
Projenin sahibi olan İstanbul Valiliği adına Vali Yardımcısı Ahmet Önal birçok projeyi üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa yaptıklarını belirterek, “Dijital Genç Bakış projesi de gençlerimizin suça ya da bağımlılığa değil daha güzel etkinliklerle ilgilenmesi için büyük bir fırsat. Bu proje bana geldiğinde çok heyecanlandım. Çünkü gençlerimizi, kendilerini iyi hissettirecek bir çalışmanın içine alıyordu. Kültür Üniversitesi’yle beraber bu güzel projeyi bugün paylaştığımız için çok heyecanlıyız. Biz İstanbul’da çok önemsediğimiz projeleri öncelikle pilot diyebileceğimiz birkaç ilçede deniyoruz. Uygulanan projenin kuvvetli ve zayıf yönlerini tespit ederek daha sonra da daha fazla okulumuzu ve öğrencimizi kapsayacak şekilde hayata geçireceğiz. Bu projenin de çok başarılı olacağını düşünüyoruz. İstanbul’a faydalı olacak bütün projeleri bekliyor ve herkesi el birliğine davet ediyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİLERİN KENDİLERİNE OLAN ÖZGÜVENİNİ ARTTIRACAK BİR PROJE TASARLADIK”
Projenin oluşumu ve hayata geçirilmesi konusunda öncülük eden İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Yengin, “Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu çalışmada pilot bir bölge olarak Küçükçekmece’deki iki tane lise belirlendi. Bu liselerde seçilen öğrenciler ve istekli olan öğretmenlerle birlikte 36 kişilik bir eğitim programı hazırladık. Eğitimler doğrultusunda sosyal medya kullanımı uzmanlığı ve dijital fotoğrafçılık alanlarında sanatı da kullanarak, öğrencilerin farkındalık yaratabilecekleri ve kendilerine olan özgüvenlerini arttırabilecekleri bir proje ortaya koyduk. Projenin hazırlık aşamasında kesinlikle öğrencilerin ilgisinin olduğu konuları ön plana çıkardık. Gençlerin sosyal medyada paylaşım amaçlı kullandıkları fotoğrafçılığı, temel fotoğrafçılık teknikleri doğrultusunda, öğrencilere dersler için verilen fotoğraf makineleriyle birlikte dijital fotoğrafçılığa çevireceğiz. Verdiğimiz eğitimlerle birlikte öğrencilerin yapmış olduğu çekimleri bizim dijital portfolyo sistemimizle birlikte ve kendi atölyelerimizde çalışmalar yaptırarak kayıt altında tutmalarını sağlayacağız. Bu da bizim için önemli bir faktör” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL’UN DİĞER İLÇELERİNDE DE BU ÇALIŞMANIN DEVAM ETMESİNİ PLANLIYORUZ”
Doç. Dr. Yengin, “ Bu projenin en önemli faktörlerinden birisi de çalışmanın model olmasıdır. Yapmış olduğumuz model çalışmasıyla birlikte geri bildirimleri nitel ve nicel araştırma yöntemleriyle birlikte değerlendirip raporlar hazırlayacağız. Raporlar doğrultusunda almış olduğumuz verilerle birlikte İstanbul’un geriye kalan 38 ilçesinde de bu çalışmanın tekrarlanmasını planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.