Mikrofonun Altın Sesi Nedret Selçuker, Kartal’da Anıldı

Mikrofonun Altın Sesi Nedret Selçuker, Kartal’da Anıldı

ABONE OL
14 Mart 2016 10:05
Mikrofonun Altın Sesi Nedret Selçuker, Kartal’da Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Radyo ve televizyonun ilk devlet sanatçısı olan gazeteci yazar Nedret Selçuker, Kartal’da düzenlenen törenle anıldı. Merhum sanatçının eşi Selma Selçuker, “Nedret bir vatandaşlık görevini yaptı. Yurtdışında ve yurtiçinde Türkçe’ye ve şiire sevgiyi kattı. Türkçe aşığıydı zaten. Anılması da çok güzel” dedi.

Radyo ve televizyonun ilk devlet sanatçısı olma ünvanına sahip olan gazeteci-yazar Nedret Selçuker, ölümünün 8’inci yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, ünlü sanatçının eşi Selma Selçuker, ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan ve vatandaşlar katıldı.

Programın sunuculuğunu Şefika Keskin ve Nilgin Karabiber yaptığı programda, merhum sanatçı için şiir ve şarkılar seslendirildi. Öte yandan, anma programına katılan ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan’ın merhum sanatçı için okuduğu şiir, dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

“TÜRKÇE’YE VE ŞİİRE SEVGİYİ KATTI”

Merhum sanatçının eşi Selma Selçuker program sonunda yaptığı konuşmada, “Vefalı olmak çok güzel bir şey. Nedret bir vatandaşlık görevini yaptı. Yurtdışında ve yurtiçinde Türkçe’ye ve şiire sevgiyi kattı. Türkçe aşığıydı zaten. Anılması da çok güzel” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Kartal Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Selçuker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartal Belediyesi bize hizmet edenleri unutmuyoruz diye her sene bu anma gününü yapıyor. Onun için herkese teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan tüm katılımcılara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.