Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama kararı kararı

Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama kararı kararı

ABONE OL
14 Aralık 2016 02:00
Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama kararı kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk’ün, PKK’lı teröristlerce 10 Kasım’da makam odasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme” suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

7 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan 71 kişiden adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 17’si savcılıktan serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 12 kişiden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, eşi Saime Mesutoğlu, Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol, çaycı Fikret Bağı, odacı Devran Aslan ve işçi Nursel Eser, “kamu görevlisini kamu görevinden dolayı tasarlayarak, bomba koyarak öldürmek”, “devletin birliğini bozmak” suçlarından tutuklamış, 5’i de serbest bırakılmıştı.

Öldürülen PKK’lı terörist Murat Karayılan’ın korumasıymış

Patlayıcı, kaymakamlık binasından infilak ettirilmişti

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Kaymakam Safitürk’ün, saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığının belediyelere görevlendirilen mülki idare amirleri ile ilgili toplantıya katılmak üzere Ankara’ya gittiği ve patlamanın olduğu gün dönerek göreve başladığı, patlayıcının da Safitürk’ün il dışında bulunduğu sırada makam odasına tuzaklandığı ortaya çıkmıştı.

Salih Müslim ve PKK’nın lider kadrosu hakkında yakalama kararı

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlenmişti.


PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan’ın terörist kadınlar ile el ele görüntüleri ortaya çıkmıştı.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.