“Neşeli Günler” Projesinin İmzaları Atıldı

“Neşeli Günler” Projesinin İmzaları Atıldı

ABONE OL
11 Mart 2016 19:45
“Neşeli Günler” Projesinin İmzaları Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde “Neşeli Günler” adlı sosyal sorumluluk projesinin protokolü imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Neşeli Günler” adlı sosyal sorumluluk projeye kapsamında iştirakçiler olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu arasında protokol imzalandı. Yapılan protokol sonrası bir açıklama yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural, üniversite olarak anlamlı bir projeye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ve özel öğrencilerinin bir nebze olsun mutlu edebilmek adına projeyi başlattıklarını söyledi.

“TÜRK PATENTLİ BİR OYUN OYNATACAĞIZ”

Proje yürütücülerinden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli ise, projenin amacının sosyal sorumluluk esasına dayalı özel gereksinimli öğrencilere üniversite öğrencileriyle birlikte sosyalleşme olanağı sağlamak olduğunu söyledi. Zileli “Spor etkinliklerini üniversitemiz spor tesislerinde gerçekleştireceğiz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden gönüllü antrenörler de bize destek olacaklar. Öğrencilerimizle Hemsball oyunu oynayacağız ki bu oyun Türk patentli bir oyun, aynı zamanda bu oyunun da tanınırlığına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

“AMAÇ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, projenin önemine vurgu yaparak “İl Müdürlüğü olarak 7’den 77’ye herkesin sağlıklı olması adına bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özel gereksinimli öğrencilerin topluma kazandırılması için de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Biz bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vermeye hazırız. Üniversitemizin böyle bir projeye öncülük etmesi ve hayata geçirmesi bizler için çok mutluluk verici oldu. Biz de kurum olarak bu projeye en verimli katkıyı sunacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Coşkun Bakırtaş da, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin böyle özel ve hassas bir projeye dahil edilmesi nedeniyle teşekkür ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerinden geleni ziyadesiyle yerine getirmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından “Neşeli Günler” projesinin kurumlar arası işbirliği protokolü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adına Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Müdürü Vekili Coşkun Bakırtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Aslan Yıldız, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu adına İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli tarafından imzalandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.