Nezaket Atasoy: “Fas’ta Yapılacak Zirve Ülkemiz İçin Önem Taşıyor”

Nezaket Atasoy: “Fas’ta Yapılacak Zirve Ülkemiz İçin Önem Taşıyor”

ABONE OL
12 Mart 2016 13:56
Nezaket Atasoy: “Fas’ta Yapılacak Zirve Ülkemiz İçin Önem Taşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 30 yıldır her yıl düzenli olarak yapılan ve dünyanın en büyük uluslararası toplantılarından birisi olan Crans Montana’ya katılacak olan Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy açıklamalarda bulundu.

Toplantıya, 115 farklı Ülkeden Hükumet yetkilileri, çok sayıda Devlet Başkanı ve 800’ü aşkın seçkin iş kadını iş, adamı ile konuklar katılım gösterecek. Bu yıl 17- 22 Mart arasında yapılacak olan Crans Montana toplantısında Pasifik Adası eyaletlerini geliştirmek doğal afetlerden gördükleri zararların karşılanması, erişilebilir ve kullanılabilir taşınabilir tarım ürünleri geliştirmek; tarımın yanı sıra balıkçılığa da dikkat çekmek, tarımın olmadığı bölgelere yayma çalışmaları planlandı.

Afrika’da insan güvenliğinin sağlanması, yaşam şartları, özgürlük ve kişisel hakların yoğunlaştırılması planlanıyor. İletişim teknolojileri ve eğitim gibi altı gündem maddesinden oluşan konular toplantıda konuşulacak ve tartışılacak. Konular, uygulanmak üzere önemli sonuç kararları alınacak. Toplantıya Fas Krallığının daveti üzerine Türkiye’den Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı, Atasoylar Prestij A.Ş. Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy’da katılacak.

Zirveyle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy, “Afrika’da insan güvenliğini sağlamak, yaşam şartları, özgürlük ve kişisel hakları yoğunlaştırmak gibi konular ele alınacak. Yerel otoriteler halkını korumakta gözetmekte zorlanıyorlar. Sığınmacılar kötü muameleye uğruyorlar. Dünyanın en önemli mirası olan gençlik için ne kadar uygun bir dünya bırakıyoruz. Onlar için alınabilecek önlemler, doğayı korumak konuları da görüşülecek. Kadınlar artık Afrika’da kilit isimler haline geliyorlar. İletişim teknolojileri ve eğitim gibi altı gündem maddesi bulunuyor. Bu zirve ülkemiz için de önem taşıyor” dedi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Crans Montana toplantısına katıldıktan sonra Fas Krallığı Rabat şehrinde Fas Krallığının hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapacak. Fas Krallığı iş dünyasının önemli isimleriyle ve Fas Krallığının önemli ekonomik sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya

gelecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.