(Özel) 31 Yıl Sonra Fil Hastalığını Yendi İlk Kez Ayakkabı Giydi

(Özel) 31 Yıl Sonra Fil Hastalığını Yendi İlk Kez Ayakkabı Giydi

ABONE OL
12 Mart 2016 11:36
(Özel) 31 Yıl Sonra Fil Hastalığını Yendi İlk Kez Ayakkabı Giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da yaşayan Nazlı Akgül, 7 yaşında yakalandığı fil hastalığını 31 yıl aradan sonra yendi. Genç kadın yıllar sonra hem ayaklarındaki 35 kilo ağırlıktan kurtuldu hem de ilk kez ayakkabı giymenin mutluluğunu yaşayarak,“ İlk kez kadın olduğumu hissettim” dedi.

İstanbul’da ailesinin ayaklarındaki şişkinliğini aşırı kilo zannedip doktora götürmediği kızları Nazlı Akgül’ün yıllar sonra fil hastası olduğu ortaya çıktı. Genç kadın hastalığının ilerlemesinin ardından iki kez ameliyat geçirdi ancak yine de sağlığına kavuşamadı. Hastalığı nedeniyle yaşadıklarını “felaket” olarak tanımlayan genç kadın rahatsızlığının hem fizyolojik hem de ruhsal sıkıntılarını şu sözler ile anlattı: “7 yaşında hastalandım. Ailem bilemedi kilo aldığımı zannettiler. Ama zamanla ayaklarım şişmeye başladı ve çok büyük oldu tedaviye başladık. Ameliyat oldum ve iki damar anca açılabildi. Felaketti. Arkadaşlarım yardım ediyorlardı her işime onlar koşturuyordu. Ama çaresi olmadığı için ağrı kesici iğnelerle geçiştiriyordum. Tabi bu sırada bir de çekiniyorsunuz rahatsız oluyorsunuz. O topluma giremiyorsunuz. Evden dışarı çıkamıyorsunuz. Okula gidiyorum arkadaşlar bakıyorlar soruyorlar rahatsız oluyorsunuz ister istemez sonra da içinize kapanıyorsunuz. İnsanların bakışları, “şuna bak ayaklarına bak” demeleri beni rahatsız ediyordu.

”DÜĞÜNÜMDE BİLE AYAKKABI GİYEMEDİM”

Sorunlarının evlilik döneminde de ikiye katlandığını belirten Akgül, “Düğünümde bile yırtıktı ama gelinliğimin altında görünmüyor diye ucu delik bir terlik giydim. Bulamadık çünkü uygun bir ayakkabı. Pantolon giyemiyordum. Obez hastalar gibi geniş etekler hep giyiniyordum. Eşim hiç hor görmedi ama ailesi ilk zamanlarda istemedi. 9 yaşındaki oğlum, “anne ayaklarına ne oldu? sen böyle mi doğdun?” diye sorardı. Ben de “tedavisi yok oğlum” derdim. Kızıma bile ayakkabı alışverişi için gitmek istemezdim. Yengesine söylerdim sen ayakkabı al ona diye.”

ERKEK AYAKKABISI İLE DOLAŞIYORDUM

Evlendikten sonra eşinin 44 numara ayakkabılarının arka ve ön kısımlarını keserek giydiğini söyleyen Nazlı Akgül 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendisi gibi mağdur olan tüm kadınlara “üzülmeyin ” diyor ve ekliyor: “Eşimle birlikte ayakkabıları ortak giyiyorduk. O alıyordu ben giyiyordum. Hatta bir aya kalmadan yırtılıyordu. 44 numaraydı. Üzülmesinler. Gelip geçici.” Alternatif tıp sayesinde özel karışımlar ve düzenli seanslarla kötü günleri geride bırakan Nazlı Akgül, “Bir şekilde ben üzülüyordum ama alıştım iyileşeceğimi de biliyorum bugün artık ilk kez 7 yaşımdan sonra botu da giydim. Ve emin oldum iyileşeceğime” diye konuştu.

BİLİMSEL TIP VE ALTERNATİF TIP GÜCÜ

Nazlı Akgül’e bilimsel tıp alanında tüm tedavi yöntemlerinin uygulandığını tedaviye özel karışımlarla uyguladığı seanslarla devam edildiğini ve bu sayede genç kadının sağlığına kavuştuğunu açıklayan Altertanif Alternatif Tıp Uzmanı Nejla Batum, “Lenf kapsüllerindeki biriken jelleri temizliyor ve dolaşımı sağlamasını sağlıyoruz. Kan damarı çalıştı lenf damarı çalıştı böbrekler çalıştı kan üretimi normale döndü. 30-35’e yakın kilosu da gitti. Bu sıvı birikimleriydi. Toksin birikimleri idi. İlk kez de çizme giydi. İki üç çift ayakkabı değiştirdi. Fil hastalığından kurtuldu ama biraz daha ödem var. Onlar da yakın zamanda bitecek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.