(Özel Haber) Dünya Şampiyonu Kadın Sporcudan Örnek Davranış

(Özel Haber) Dünya Şampiyonu Kadın Sporcudan Örnek Davranış

ABONE OL
10 Mart 2016 10:13
(Özel Haber) Dünya Şampiyonu Kadın Sporcudan Örnek Davranış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özbekistan asıllı dünya şampiyonu kadın sporcu Kamile Gündüz, Bursa’da birçok okulda ve sevgi evlerinde çocuklara savunma sanatını öğretiyor.

35 yaşındaki Özbek asıllı Kamile Gündüz Özbekistan, 20 yıldır tekvando, kickboks, karma dövüş sanatları ile uğraşıyor. Özbekistan milli sporcusu da olan Gündüz’ün Asya üçüncülüğü ve dünya şampiyonluğu da var. Kamile Gündüz, Özbekistan’da dövüş sanatları ile uğraşan ilk kadın olma özelliğini de taşıyor. Gündüz, Rusya’da evlenerek Bursa’ya yerleşti ve 3 çocukları oldu.

Gündüz, Bursa’da bir çok okulda ve sevgi evlerinde gönüllü olarak spor hocalığı yapıyor. En büyük hayallerinden birisinin kimsesiz çocuklara kendini savunmayı öğretmek olduğunu belirten Gündüz, kendisinin de babasız büyüdüğünü söyledi.

Kamile Gündüz, gönüllü faaliyetlerinin yanında ailesine maddi açıdan destek olmak için küçük bir el işleri dükkanı açtığını ve bunun haricinde emlak sertifikası alarak Bursa’da emlakçılık yaptığını anlattı. başladı.

Özbekistan’da tekvando ve kickboks sporlarını yaptığını belirten Kamile Gündüz, “Asya Şampiyonasında üçüncülüğüm var. 3 kere Dünya Şampiyonasına katıldım ve birinde şampiyon oldum. Özbekistan’da dövüş sporlarına katılan ilk kadın olarak tanınmışlığım var. Eşimle evlendiğimiz zaman Rusya’da çalışıyorduk. Rusya’daki işlerimiz durgunlaştıktan sonra Bursa’ya yerleştik. Oğlum da birinci sınıfa burada başladı. İkinci ve üçüncü çocuklarım Bursa’da doğdu. Yani artık Bursalı olduk. Türk vatandaşlığı da aldım. 9 yıldır gönüllü olarak spor hocalığı yapıyorum. Buna da oğlum okula başladığı zaman beden eğitimi derslerinin boş geçmemesi için başladım. 4 yıl önce de yurtlarda kalan çocuklara gönüllü olarak antrenman yaptırmak için başvuru yapmıştım. Bu sene tekrar başvurdum ve cevap aldım. Artık spora ve kendini savunmaya ihtiyacı olan çocuklara spor yaptırıyorum. Kendilerini savunmayı öğretiyorum. Ben de babasız büyüdüm. Kendimi himaye etmek için başladım bu spora. O yüzden bu işi çok istiyordum, hayalimdi” dedi.

Bursa’da çok fazla faal olduğunu ifade eden Gündüz, “Gönüllü olarak çalıştığım için maddi olarak da kendimi desteklemeye ihtiyacım var. Bu yüzden küçük bir el işleri dükkanı açtım. Ayrıca emlak sertifikası da alarak emlakçılık yapmaya başladım. Aileme, eşime, çocuklarıma her türlü maddi ve manevi destek olmaya çalışıyorum. Ailem de bana destek olduğu için zor olmuyor. Çocuklarımla ilgilenen bir yeğenim var. Ayrıca büyük oğlum da basketbol takımında. Ailece sporla uğraşıyoruz” diye konuştu.

Gündüz, kadınların hiçbir şekilde şiddet görmemesi ve genç kızların kendilerini savunmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.