Şiddet Gören Kadınların Yüzde 92’si Resmi Başvuru Yapmıyor

Şiddet Gören Kadınların Yüzde 92’si Resmi Başvuru Yapmıyor

ABONE OL
09 Mart 2016 15:20
Şiddet Gören Kadınların Yüzde 92’si Resmi Başvuru Yapmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokat Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şükriye Balcı, dünyada her 3 kadından 1’inin aile içi şiddete maruz kaldığını ifade ederek, “Şiddet gören kadınların yüzde 92’si ise maruz kaldıkları şiddetle alakalı resmi bir başvuruda bulunmuyor” dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması Seyirtepe Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Programa TTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Can, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şükriye Balcı, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri ile TSO bayan personeli, yönetim kurulu üyeleri ve personel eşleri katıldı. Kadın Girişimciler Kurulu İl Sekreteri Burçin Çildemir’in açılış konuşmasının ardından KGK Başkanı Şükriye Balcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Dünyada her 3 kadından 1’inin aile içi şiddete maruz kaldığının altını çizen Başkan Balcı, şiddet olaylarında tutulan istatiksel bilgilerin ise tam oranı yansıtmadığını ifade ederek, “Eşi veya eski eşi tarafından şiddet gören kadınların oranı yüzde 39 dolaylarında. Şiddet gören kadınların yüzde 92’si ise maruz kaldıkları şiddetle alakalı resmi bir başvuruda bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki var olan şiddet aslında hiç olmamış gibi görünüyor” dedi.

TTSO Başkan Vekili Erol Can ise Türk Kadınının, günümüz modern dünyasında neredeyse tüm sektörlerde kendini ispat etmiş, yükselen başarı grafiği ile diğer ülkeleri kıskandıran bir girişimci ruha sahip olduğunu ifade ederek, “Öyle ki, açmış olduğumuz girişimcilik kurslarına katılan kursiyerlerimizin yarısından fazlası bayan girişimcilerden oluşmakta idi. Bu ölçümlerinden yola çıkarak, Türkiye dördüncüsü olan şehrimizin, aynı zamanda Kadın Girişimciler bazında da Türkiye dördüncüsü olduğunu söylememiz doğru olacaktır. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sürekli artış gösteren kadın üye sayımız, son dönemlerde çok değerli isimlerin Kadın Girişimciler Kurulu’nda yer alamsını sağlamıştır” diye konuştu.

Programa 2015 yılında KOSGEB tarafından girişimcilik ödülüne layık görülen TSO Üyesi Leyla Doğan’a TSO Başkan Vekili Erol Can plaket takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.