Siirt’in İkinci Büyük Serası Kuruluyor

Siirt’in İkinci Büyük Serası Kuruluyor

ABONE OL
09 Mart 2016 14:47
Siirt’in İkinci Büyük Serası Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sertifikalı Tüp Fıstık Fidanı ile Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Hamza Keleş, Siirt’in ikinci büyük serasını faaliyete geçiriyor.

Siirt Baykan karayolu Üçyol Kavşağı’nda kendisine ait arsasında yılda yaklaşık 1 milyonun üzerinde sertifikalı tüp fıstık üretimi yaparak bölgenin en büyük üretimini elinde bulunduran Keleş, aynı zamanda 4 yıl önce de 12 dönüm arazisi üzerinde sera kurarak organik sebze yetiştiriciliğine başladı. Organik ürünle bölgenin sebze ihtiyacını karşılamak için 1 milyon 350 bin liraya mal olan bölgenin en büyük ikinci sera tesisini Siirt’te kuran Keleş, sebze de ilin dışa bağımlılığına son vermek ve üreteceği ürünleri de il dışına pazarlayacağını söyledi.

200’li yıllardan sonra tüf fıstık fidanı üretimi yaparak çiftçiliğe ilk adımını attığını belirten Keleş, daha sonra hedeflerini büyüterek 100 bin adet tüp fıstık üretimi, 10 sene sonra da 3 milyon fıstık üretimine ulaştığını söyledi. Keleş, “Fıstık üretiminin yanında 4 yıl önce 12 dönüm arazim üzerinde seracılığa başladım. 2015 yılında ise aynı bölgede Kırsal Kalkınma Yatırımları desteklemelerinden 1 milyon 350 bin lira tutarında yüzde 50 hibe ile 15 dönüm arazi üzerinde ikinci sera tesisini kurdum. Önümüzdeki günlerde faaliyete girecek sera ile organik sebze üreterek ilimizin sebze ihtiyacını karşılayacağım. 27 dönüm arazi üzerinde kurulu sera tesisinde 45 ile 50 kişi istihdam etmeyi planlıyorum” dedi.

Serada bir sezonda 5-6 ton arasında ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.