Şimdi Enginar Zamanı

Şimdi Enginar Zamanı

ABONE OL
13 Mart 2016 09:09
Şimdi Enginar Zamanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karaciğer dostu enginar, Manisa’nın Salihli ilçesinde pazara hareket getirdi.

Salihlili üretici Ufuk Çavdar Yeşilova Mahallesinde karaciğer dostu olarak bilinen enginarı 6 yıldır hem yetiştiriyor, hem de kentte kurulan pazarda tezgah açarak satışını gerçekleştiriyor.

Faydaları saymakla bitmeyen enginarı 6 yıldır Salihli’nin Yeşilova Mahallesinde 5 dönüm alanda yetiştirdiğini vurgulayan üretici Ufuk Çavdar, yetiştirdiği enginarları başka ilçelere gitmeden Salihli Pazarı’nda satışını gerçekleştirdiğini söyledi. Çavdar, “Biz enginarı Yeşilova Mahallesinde yetiştiriyoruz. Kısacası biz yerli enginarı yetiştirip, müşterimize sunuyoruz.” dedi.

“DOKTOR YE DEDİ”

Enginarın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin oldukça fazla olduğuna vurgulayan Çavdar, “Enginar karaciğer dostu olarak bilinir. Bizde pazarda enginarı ’Doktor ye dedi’ sloganı ile satışını yapıyoruz. Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, uzmanlar vurguluyor.” dedi.

Enginarın sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olduğunu belirten Çavdar, enginarın çorbası, salatası, dolması, zeytinyağlı yemeğinin yapıldığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.