Spor Yaparken Sağlığınıza Dikkat Edin

Spor Yaparken Sağlığınıza Dikkat Edin

ABONE OL
14 Mart 2016 12:01
Spor Yaparken Sağlığınıza Dikkat Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antrenör Ömer Sürme, yaza fit girmek için yapılan yanlışlıkların kalp ve damar sisteminin zarar görmesi, saçların dökülmesi ve bağışıklık sisteminin hasar görmesi gibi sağlık problemlerine neden olabileceğini vurguladı.

Antrenör Ömer Sürme, yaza fit girmek isteyenlere tavsiye ve uyarılarda bulundu. Yaza hazırlıklar başladığını belirten Sürme, “Fazla yağlardan kurtulup, karın kaslarını ortaya çıkarmak için sert diyetler yapılır. Yorucu antrenmanlar yapılır. Fakat istediğimiz vücudu kısa sürede elde etmek isterken sağlığımızla oynadığımızın farkında değiliz. Yapılan yanlış diyetler kalp ve damar sisteminin zarar görmesine saçların dökülmesine bağışıklık sisteminin hasar görmesine ve bununla beraber çeşitli sağlık problemlerine neden olur” dedi.

Diyet demek aç kalmak anlamına gelmediğine dikkat çeken Sürme, şunları kaydetti:

“Ayda 2-4 kilogram vermek idealdir bu seviyede bir program yürütmek sağlığınız açısından daha müsaittir. Sert ve yoğun antrenmanlardan kaçınınız, daha fazla- uzun süre egzersiz yapmak size daha fazla kalori yaktırmayacaktır. Kardio ve HIIT antrenmanlarını değişimli olarak yapmak vücudunuzun daha iyi sonuçlar almasına yardımcı olacaktır. Antrenmanlarınızı haftada 2-3 gün olarak 45-60 dakikada da bitiriniz. Daha fazla çalışmanız eklem, sırt ve omurilik ağrıları ile sakatlıklara neden olabilir. Antrenmanlarınızı seviye 1, seviye 2 şeklinde ayarlayınız. Bu daha iyi adapte olmanızı sağlar. Aşırı antrenman yapmak kas kaybına neden olacaktır.”

Mevsim geçişlerinden dolayı bahar yorgunluklarına karşı da beslenmenin önemine dikkat çekerek, “Vücudumuz mevsim değişikliği nedeniyle şu an bir geçiş aşamasında. Bu nedenle vücudumuzda halsizlik ve uykusuzluk meydana gelebilir. Bunu önlemenin en iyi yolu beslenmemize dikkat etmektir. Vitamin ve mineral ağırlıklı beslenmeliyiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.