Sur’un büyük kısmı temizlendi!

ABONE OL
01 Mart 2016 16:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır Sur’da süren operasyonlar sonrası Sur ilçesinin %98’inin başarılı şekilde temizlendiğini kalan %2’lik kısmın ise operasyonlar sonrasında temizleneceğini bildirdi.

vali-aksoy

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ilçede yaşanan gelişmeler, yapılan operasyonlar sonrası açıklamalarda bulundu.Yaptığı açıklamada yarın Diyarbakır’da düzenlenmesi beklenen yürüyüşede değinen Aksoy,

ASKER POLİS YAŞLI İNSANLARI SIRTINDA TAŞIDI

“Yapılan operasyonlar sırasında sizlerle de daha önce paylaşıldığı üzere birçok vatandaşımız güvenlik birimlerimiz tarafından bölgeden çıkarıldı. Asker ve polis, yaşlı insanları sırtına aldı dışarı taşıdı. Sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi adına büyük bir hassasiyet gösterildi. Sivillerin olduğu yönünde sivil toplum örgütleri tarafından bize bazı taleplerde bulunuldu. Biz de her türlü tedbiri alacağımız ifade ettik. Bu amaçla operasyonlarımıza ara verdik. Çıkmak isteyenlere her türlü kolaylığı tanıdık.

asker-sırtında

ÇIKMAK İSTEYEN TERÖRİSTLERE CAN GÜVENLİĞİ SAĞLADIK

İlk aşamada 1 saatlik bir süre verdik. Bugüne kadar içerden çok sayıda sivil vatandaşımız dışarıya çıktı. Yine çıkması düşünülen 6 sivil olduğu iddia edilen vatandaşımız güvenli bir şekilde çıkartıldı. Yine biz açıklamalarımızda, içeriden çıkmak isteyen teröristler varsa onların can güvenliği de devletin güvencesi altında olduğunu söyledik. 3 terörist 22 Şubat’ta teslim oldu. Bunları biz adalete teslim ettik”

İçeriden çıkanlara davranışların farklı olduğu yönündeki haberleri yalanlayan Aksoy,

“Türkiye hukuk devletidir. Bu şartlarda hareket edilmiştir. İçeride var olduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımız dışarı çıkmak isterlerse yine her türlü kolaylığı göstereceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim. Daha önce de ifade ettiğim gibi gerek sivil vatandaşlar gerek teröristler çıkartılmış ve yargıya teslim edilmiştir.

sur-güvenli-koridor

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEKLERDİR

Bu anlamda içerde sivil vatandaş varsa bunları çıkarmaya ve her türlü tedbiri almaya hazırız. Ama içeriden çıkmalarına izin verilmiyorsa sorumluluğu da bunu yapanlara aittir. Bizim amacımız kimsenin burnu kanamadan Diyarbakır’ın huzur ve güvenliğinin tesis edilmesidir. Bundan sonra da güvenlik güçlerimizi ayrı kararlılığı taşımaya devam edecektir”

KANUNSUZ EYLEMLERE HİÇBİR DİYARBAKIRLININ KATILMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Diyarbakır’da yarın yapılması planan yürüyüşe değinen Aksoy,

“Diyarbakır’da toplantı, yürüyüş ve gösteri eylemleri ile ilgili her türlü toleransı göstermeye büyük gayret ediyoruz. Ancak yürüyüşlerin nasıl yapılacağı kanunda açıkça belirtilmiştir. İzin alınması gerekir ve güzergah bellidir. Dolayısıyla kanunsuz eylemlere hiçbir Diyarbakırlının katılmamasını temenni ediyorum ve herkesi sağduyuya davet ediyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.