Terzioğlu:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde önemli açıklamalar yapan Kaan Terzioğlu, 4,5G’ye geçmeye sayılı günler kala dünyanın en hızlı hizmetini sunmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Terzioğlu, artan kullanıcı rakamlarıyla BİP uygulamasının Whatsapp’ı yeneceğini de vurguladı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Zirveye Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan organizasyonda Anousheh Ansari, Richard Dobbs, Michael Reeves ve Brad Templeton gibi konuşmacılarda sunum yapacaklar. Zirvede konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Hız ölçülebilir ve teknolojik bir şey. Biz dünyadaki en geniş spektruma sahibiz, dünyanın en gelişmiş altyapısını kurduk. 1 Nisan’dan 4.5G ile dünyanın en hızlı mobil interneti Turkcell’de olacak” dedi.

“BİRİM BAŞINA DATA MALİYETLERİ DÜŞECEK”

Bu sene ana temasını“4.5G ile geleceğin teknolojileri ve değişim” olarak belirlenen zirvede konuşan Terzioğlu, 4.5G ile ilgili açıkalamalarda bulunan “1 Nisan’dan itibaren mobil internet hızında, bir devrim yaşanacak. Dünyanın en hızlı 4.5G hizmetinden Turkcell müşterileri yararlanacak. Tabii ki hız artarken tüketicinin aklına gelen ilk konu kota oluyor. Bu konuda Turkcell’lilerin içi rahat olsun, müşterilerimiz için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Turkcell’liler kota kullanımından dolayı sürprizlerle karşılaşmayacak, ayrıca sunacağımız yeni tekliflerde data miktarında birim başı maliyetler düşecek. Herkesin içi rahat olsun” şeklinde konuştu.

Terzioğlu, Turkcell’in bugüne kadar yaptığı alt yapı sağlayıcığına yeni teknolojiyle ’deneyim sağlayıcı’ rolünü de eklediklerini belirterek GollerCepte,Turkcell Müzik, Turkcell Tv Plus, Turkcell Akademi uygulamalarıyla kullanıcılarına geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini dile getirdi. Terzioğlu, “GollerCepte uygulamasında şuana kadar 2 milyona yakın insan ligde atılan golleri cebinden izledi. Turkcell Müzik’in 5 milyon 500 bin müşterisi var. 1 milyon 200 bini aşan dinleme rakamlarına ulaştık ve 1 Nisan’dan bu uygulamaya sonra video izleme özelliği de getiriceğiz. Turkcell Tv Plus 9 ayda 600 bin abone sayısını yakaladı. Turkcell Akademi’de 80 bin kullanıcı rakamına ulaştık. Burada da 9 milyon eğitim materyali yer alımaktadır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VERİ MERKEZİ TURKCELL’DEN”

Türkiye’nin 4.5G’ye geçiş hazırlıklarına da değinen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Piyasadaki akıllı telefonlarla ulaşılabilecek en yüksek hızı ve en iyi deneyimi müşterilerimiz 1 Nisan’dan itibaren kullanmaya başlayabilecek. Dünyadaki en geniş spektrum Turkcell’de. Dolayısıyla güçlü altyapımız sayesinde dünyada tüketicilerin erişebileceği en iyi deneyimi biz sunacağız. Laboratuvar ortamında ulaşılabilecek teorik hızdan değil, doğrudan doğruya müşterilerimizin ceplerindeki cihazlarla erişebilecekleri ‘gerçek bağlantı’ hızından söz ediyoruz” diye konuştu. Gebze’de hizmete açılacak Türkiye’nin en büyük veri merkezinin 7 bin metrekarelik bölümünün Mayıs 2016’da tamamlanacağını da vurgulayan Terzioğlu, böylece 2018 sonunda 30 bin metrekare kapalı alana ulaşılacağını söyledi. Terzioğlu, veri merkezinin tamamlanmasıyla yurtdışında veri saklama ihtiyacının ortadan kalkacağını belirtti.

“WHATSAPP’I YENECEĞİZ”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, mesajlaşma ve görüşme uygulaması BİP’in şuana kadar 6 milyon 500 bin kullanıcı rakamına ulaştığını açıklayarak “Whatsapp’ı uygulamasını yeneceğiz” dedi. Whatsapp’ın bir yılda 1 milyon rakamına ulaştığını söyleyerek “186 ülkede 600 bin kişi BİP’i kullanıyor. Bu rakamlar daha da artacak. Anlık mesajlaşmada kurumsal hizmet de verilmeye başlanacak” dedi.

“HEDEF; DÜNYAYA YAYILMAK”

Türkiye’den dünyaya marka çıkarma konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Terzioğlu, 100 milyon abone sayısına ulaşarak hedeflerinin uluslararası alanda varolmak olduğunu vurguladı. Son dönemler Suriye’den gelen mülteciler hakkında da açıklamalarda bulundu. Turkcell olarak Suriyeli vatandaşların kolay iletişim sağlamaları açısından Arapça çağrı merkezi kuruduklarını belirterek bayilerde de Arapça bilen elemanlar çalıştırmaya başladıklarını söyledi. Terzioğlu ayrıca, 25 kampta da mobil istasyon kurulduğunu açıkladı.

Zirvenin dünyaca konuşmacıları arasında yer alan ekonomist, araştırmacı, McKinsey Global Institute Direktörü Richard Dobbs, “Bu Öyle Böyle Bir Değişim Değil!” başlıklı sunumunu Turkcell Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı. Yönetici ve liderlerin, varsayımlarını ve içgüdülerini sıfırlaması, eski dünyaya ait zırhlarından kurtulması gerektiğine dikkat çeken Dobbs; dünyayı yeniden şekillendirecek “mahşerin 4 atlısı” olarak nitelendirdiği yeni güçleri anlattı. Gelişmekte olan pazarlar, ivmelenen teknoloji, yaşlanan dünya nüfusu ile git gide artan veri, sermaye, ürün, insan akışının geleceğimizi belirleyeceğini ve bilinen tüm ekonomik sistemleri alt üst edeceğini söyledi.

TEMPLETON: “ÇALIŞMAYA AYIRDIĞIMIZ ZAMANIN YÜZDE 20’SİNİ ULAŞIMA HARCIYORUZ”

Fütürist ve mucit, Singularity Üniversitesi Bilişim ve Network’ler Başkanı Brad Templeton, “Hem Oto Hem Mobil” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Google’ın “Otonom Arabalar” yani sürücüsüz araçlar vizyonuna yön veren Templeton, ilerlemeyen trafikte acımasızca ilerleyen zamanı daha değerli kılmanın yolunu anlatırken katılımcıları gerçeklerle yüzleştirdi. Templeton “Acı gerçek şu ki, çalışmaya ayırdığımız zamanın yaklaşık yüzde 20’sini ulaşıma harcıyoruz. Günlük yaşamımızda hiç de küçümsenmeyecek bir yer kaplayan bu zaman dilimini; görüntülü toplantılara, yüz yüze sohbetlere veya favori dizimize ayıracağımız günleri, sandığımızdan çok daha erken göreceğiz” dedi.

50 EŞ ZAMANLI OTURUMDA TEKNOLOJİ KONUŞULDU

Zirvede gerçekleştirilen ’Bir Dijital Eğitim Macerası: Öğren, Unut, Yeniden Öğren’, ’4.5G’nin Yıldız Cihazları’, ’Dijitalleşen Finansal Servisler Ekosistemi’, ’Mobil Dünyada Pazarlama’, ’Girişimci Beynim İş Başında’, ’Marka ve Bireyin Dijital Aşkı’, ’Android TV hayatımıza giriyor’, ’Bireysel Bulut ve Veri Saklama Mimarileri’ ve ’IPTV için Uygulama Geliştirme’ gibi birbirinden ilgi çekici yaklaşık 50 eş zamanlı oturumda, konunun uzmanları katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. 4.5G’nin test edilebildiği, çeşitli akıllı uygulamaların kullanılabildiği deneyim alanları ziyaretçilerden ilgi gördü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.