TSK’dan “Onurunla Çalış, Hayaline Ulaş” Kamu Spotu

TSK’dan “Onurunla Çalış, Hayaline Ulaş” Kamu Spotu

ABONE OL
07 Mart 2016 21:19
TSK’dan “Onurunla Çalış, Hayaline Ulaş” Kamu Spotu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sözleşmeli er alımını teşvik etmek amacıyla “Onurunla çalış, hayaline ulaş” adlı kamu spotu hazırladı.

TSK, ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeli er temini için bir kamu spotu hazırladı. Televizyonlarda yayınlanmak üzere hazırlanan kamu spotunda sözleşmeli er kavramı, bu pozisyona başvurmak isteyen bir kişinin ağzından aktarılıyor.

Sözleşmeli er olarak görev yapan bir kişinin 3 bin TL maaş aldığı ve 3 yıl sonra kendi işini kurabilecek sermaye biriktirebileceğine işaret edilen kamu spotunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesine girerek gerekli işlemleri yapmanın yeterli olduğuna dikkat çekiliyor. Sözleşmeli er olmak isteyen gençlerin kafalarındaki tereddütleri gideren 45 saniyelik kamu spotu, “Onurunla çalış, hayaline ulaş” mesajıyla sona eriyor.

Sözleşmeli er olmak isteyenlerin terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Halen askerlik vazifesini yapanlar da müracaatta bulunabiliyor. Ön şartları uyan adaylar, sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitimden geçiriliyor.

Sözleşmeli erler aylık 3 bin 500 TL maaş alıyor. 3. yılında olan sözleşmeli erlerden sınırda görev yapanlar 3 bin 578 TL, komando birliğinde görev yapanlar ise 3 bin 679 TL maaş alıyor. Sözleşmeli erler, görev yaptığı süre içerisinde ihtiyaçlarının büyük bir kısmı zaten devlet tarafından karşılandığı için maaşlarının büyük bir bölümünü biriktirebiliyor.

7 yıl sonra 75 bin TL ikramiye almaya hak kazanan sözleşmeli erler, bu süre zarfında emekli sandığına üye ve sigorta kapsamında görev yapıyor. Bu sosyal güvencelerden sözleşmeli erlerin aileleri de faydalanabiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.