Türk Dünyası Tiyatro Günleri Devam Ediyor

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Devam Ediyor

ABONE OL
09 Mart 2016 14:50
Türk Dünyası Tiyatro Günleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ devam ediyor.

7-11 Mart 2016 tarihleri arasındaki etkinliğin ikinci gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Bugün Git Yarın Gel’ adlı oyun, Kongre ve Sergi Sarayı’nda sergilendi.

Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Vali Yardımcısı Şükrü Yıldız, eski vali Akif Tığ, Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, KKTC Güzelyurt Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yoğun iş temposu nedeniyle mesaisini bir dinlenme tesisinde geçiren müdürünün yanına eksik imzayı tamamlamak amacıyla giden namuslu ve dürüst bir memur olan Şefik Şaşmaz’ın başından geçen maceraları konu alan ve Valentin Kataev’in yazıp, Kudret Ünal’ın yönettiği ‘Bugün Git Yarın Gel’ oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyun sonrası yaptığı açıklamada, “Oyuncularımız her geçen gün oyunlarını daha profesyonel bir şekilde sergiliyor. Kudret Hocamız da yıllardır bize sanat danışmanlığı yapıyor. Gerçek bir gönül adamı. Özellikle gençlere örnek olacak bir insan. Ben kendisine ve bütün oyunculara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında, 9 Mart 2016 Çarşamba günü İran Türk Tiyatrosu tarafından ’Bire Onbeş Var’, 10 Mart Perşembe günü Suriye Türk Tiyatrosu tarafından ’Kukla Marionette’, 11 Mart Cuma günü ise Türk Tiyatrosu Erbil Grubu tarafından ’Şehrimden Geçmiş Günler’ oyunları sahnelenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.