Türkiye Sağlıkta Referans Merkezi Oluyor

Türkiye Sağlıkta Referans Merkezi Oluyor

ABONE OL
04 Mart 2016 23:45
Türkiye Sağlıkta Referans Merkezi Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TURKİYE SAGLIKTA REFERANS MERKEZİ OLUYOR

– TÜRKİYE SAĞLIKTA REFERANS MERKEZİ OLUYOR
– 80 ÜLKEDEN GELECEK DOKTORLAR TÜRKİYE’DE EĞİTİLECEK

– Fujifilm ve Liv Hospital iş birliği ile kurulan “Endoskopi Eğitim Merkezi”nde (GI Training Center) yurt dışından gelen doktorlara eğitim veriliyor.
Liv Hospital konferans salonunda yapılan tanıtıma Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Başkanı Jun Higuchi, Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Metin, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Pata ve Prof. Dr. Filiz Akyüz ve çok sayıda yurtdışından gelen doktor katıldı.

DÜNYANIN HER YERİNDEN HEKİMLERE EĞİTİM

Liv Hospital’ın İstanbul Ulus’ta bulunan hastanesinde bir süre önce kurulan “Endoskopi Eğitim Merkezi”nde (GI Training Center) Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Pata ve Prof. Dr. Filiz Akyüz tarafından ikişer günlük programlar dahilinde eğitimler verilmeye başlandı. Liv Hospital doktorlarının deneyim ve tecrübesi ile Fujifilm’in teknolojik alt yapı desteğinin bir araya geldiği eğitim merkezinde, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerinden gelecek yaklaşık 100 doktor, endoskopi uygulamaları konusunda eğitim alacak. Bu eğitimlerle, bölge ülkelerinin yüzde 90’ında önüne geçilemeyen hayati risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Sindirim sistemi hastalıkları üzerine animasyon, hayvan modelleri üzerinde teorik ve pratik olmak üzere verilen eğitim sonunda katılımcılar sertifika sahibi oluyor.
Fujifilm Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Metin proje hakkında şu bilgileri verdi: ”Medikal alan yaptığımız bu projede amacımız, Liv Hospital genelinde uluslararası bir eğitim merkezi oluşturmak. Bu merkezde daha çok bölgemizde yer alan komşu ülkelere servis ve hizmet vermekteyiz. Özellikle iki alanda geniş ve üst düzey eğitimlerimiz oluyor. Bunlar endoskopik ultrasonografi ve double balon endoskopisi. Şu ana kadar 20 civarında doktorumuzun katılımı gerçekleşti. Farklı dönemlerde doktorların ihtiyaçlarına göre bu eğitimleri devam ettirme gayreti içinde olacağız. Teknolojimizi sağlık alanında geliştirerek şimdiye kadar sır olan pek çok hastalığın teşhis ve tedavisinde büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Gerek alt yapılarını modernize eden kamu hastaneleri, gerekse gelişen özel sağlık sektörü medikal teknolojiyi yakından takip ediyor. Bu da bizlere cesaret veriyor.”

SAĞLIK TURİZMİNİN ARTMASI BEKLENİYOR

Doktorların eğitiminde ağırlığı yurtdışına verdiklerini belirten Genel Müdür Metin, ”Uluslararası bir merkez olarak düşündük. Yurtiçinden de isteklere göre dönem dönem katılımlar olacak. Sınırlamamız yok. Ağırlığımızın yurtdışı olarak gerçekleşmesinin en büyük sebebi ise Ülkemizde genel sağlık turizmi ile ilgili ciddi çalışmalar ve yatırımların olmasıdır. Bunları desteleyecek şekilde bölge doktorlarını çağırarak burada üst eğitimler vermeye çalışıyoruz. Beklentilerimiz bu doktorların ülkelerine döndüklerinde buradaki sağlık yapısıyla ilgili geri dönüşler vermesidir. Sağlık turizmine önümüzdeki dönemlerde bu çalışmaların destek sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:İHA

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.