Vali Şentürk’ün Şiir Kitabı, Zülf-i Siyahım Çıktı

Vali Şentürk’ün Şiir Kitabı, Zülf-i Siyahım Çıktı

ABONE OL
12 Mart 2016 11:35
Vali Şentürk’ün Şiir Kitabı, Zülf-i Siyahım Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün yazdığı Zülf-İ Siyahım kitabı çıktı.

Vali Şentürk yazdığı şiir kitabını ‘Hikmetli şiir Hakk’ın ilhamıdır, Bizim yazdıklarımız beşerin kelamıdır’ diye tasvir etti.

Önsözünü de kendisinin yazdığı kitabında Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Kainat, Hz. Allah’ın habibine olan muhabbeti sebebi ile yaratılmıştır. Habibin de rabbine karşı tarifsiz bir aşkı vardır.” diye belirtti.

Aşkın kutsal olduğunu kitabında belirten ve hakikat sırları ve sınırlarının aşk ile bilineceğini ifade eden Vali Şentürk, “Her şeyin hakikatı aşk ile anlaşılır. İnsan kendisinin hakikatini de aşk ile bilir. Ez cümle aşk ile nefsini bilen aşık, rabbini de aşk ile bilir ve aşk ile tanır. Aşka dair tek cümle söyleyebilrsek deriz ki, ‘İlahi aşk öyle ulu devlettir ki, keyfiyetinin tamamını ancak Allamu’l-Guyup olan Hz. Allah bilir.’ Aşk ile niyaz eder ve daima aşk deriz.” İfadelerini kullandı.

Vali Necati Şentürk yayımladığı kitabında Salih Baba divanındaki şiirler ve Siirt Valiliği esnasında Sultan Memduh’un Arapça ve Farsça şiirlerinden tercüme ettirdiği Mahzenü’l Esrar’dan da etkilendiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.