Vezirköprü’nün Bazlambaç Ustası Meral Ablası

Vezirköprü’nün Bazlambaç Ustası Meral Ablası

ABONE OL
12 Mart 2016 10:56
Vezirköprü’nün Bazlambaç Ustası Meral Ablası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 45 yaşındaki Maral Gülep, 20 yıldır yöresel damak tadı hamur işi bazlambaç kültürünü yaşatıyor.

Yöresel hamur işlerine elinin yatkın olduğunu belirten Meral Gülep, 20 yıl önce hiçbir destek almadan kendi imkanları ile bazlambaç işini yapmaya başladığını, amacının sadece maddi kazanç olmadığını, geleneksel hamur işleri ile ilgili yemek kültürünü de yaşatmak olduğunu söyledi. Vezirköprü’ye has yaptığı bazlambacın yapılışının ve tellenmesinin, lezzetinin farklı olduğunu iddia eden Gülep, ilçe dışından da pişirdiği bazlambaçlara talep olduğunu, geleneksel hamur işlerini yanındaki 3 bayanla yaptığını kaydetti. Geleneksel yemek kültürüne vurgu yapan Gülep, yaptığı işi sadece geçim kaynağı olarak görmediğini vurgulayarak, bu kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusuna dikkat çekti.

Vezirköprülü vatandaşlar, bazlambaç deyince akıllarına “Meral Abla” geldiğini, kendisinin tam bir bazlambaç ustası olduğunu belirttiler.

Bir çocuk annesi Meral Gülep, destek olunması ve pazar bulunması halinde daha birçok kadının bu işi yapacağını ve kadınlara yeni istihdam alanlarının açılacağını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.