Yardım İçin Başladığı İşi, Eşinin Elinden Aldı

Yardım İçin Başladığı İşi, Eşinin Elinden Aldı

ABONE OL
08 Mart 2016 18:11
Yardım İçin Başladığı İşi, Eşinin Elinden Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Güler Seviç, 12 yıl önce eşine yardım etmek için başladığı öğrenci servisi sürücülüğünü meslek haline getirdi. Kadınların istediğinde her işi başarabileceğini belirten Seviç, insanların ilk başlarda kendisini yadırgadığını ancak sonraları alıştığını ifade etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde 12 yıldır öğrenci servisi sürücülüğü yapan Güler Seviç, taşıdığı öğrenciler tarafından çok seviliyor. Minik öğrencilere kimi zaman ablalık, kimi zaman annelik yapan Seviç, kadınların istediğinde her işi başarıyla yapabileceğini söyledi.

Evli, 3 çocuk ve 3 torun sahibi 50 yaşındaki Güler Seviç, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini anlattı. İşinin zor olduğunu ancak “Ekmek bile çiğnenmeden yutulmaz” diyerek mesleğin zorluklarını zaman içerisinde yanan Seviç, her kadının aile bütçesine, çocuklarına ve eşine katkıda bulunabileceğini vurguladı.

Çocukları çok sevdiğini ve mesleğe alışmasında bunun çok yardımı dokunduğunu dile getiren Seviç, “12 yıldan beri bu işi yapıyorum. Eşime yardımcı olmak için bu işe başladım. Sonra elinden aldım neredeyse. Severek yapıyorum. Çocukları çok seviyorum. Çok güzel bir şey kadının araba kullanması. Bir özgürlük, öz güven. Zorluk çektim, ekmek bile çiğnenmeden yutulmuyor. Ekmeği güzel çiğnedim, yuttum ve bu işi başardım. Beni görenler önce ‘aa kadına bak, çocuklar filan, şöyle böyle’ dediler ama artık Ereğli beni hep tanıdı, biliyorlar. Her yere gidiyorum, Akçakoca, Düzce, her yere girebiliyorum çok şükür. Çocukları seviyorum. İnsan sevgisi var. Hiçbir zaman kötülük düşünmüyorum, hep iyilikten yanayım. Çocuklar iyi niyetli, her şeyini paylaşıyorlar. Çalışmak zorunda demeyelim. İnsan işini seve seve yapmalı. Aile bütçesine, eşine, çocuklarına katkı, seve seve yapmalı. Az önce sahildeydim, 70 yaşında bir teyzemiz mısır satıyor, su satıyor. Dünya Kadınlar Günü bir güne sığmaz da. Her gün kutlansa çok güzel. Kesinlikle şiddete karşıyım, asla ve asla kabul edilecek bir şey değil. Ama mutlaka çalışmak güzel, kadınlar çalışmalı” dedi.

Seviç konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.