4 Aydır Karanlıkta Yaşıyorlar

4 Aydır Karanlıkta Yaşıyorlar

ABONE OL
08 Mart 2016 18:08
4 Aydır Karanlıkta Yaşıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te 2 çocuğu ve hasta eşi ile birlikte yaşayan Hamide Tüylü, biriken elektrik faturası nedeniyle 4 aydır karanlıkta kalıyor.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde oturan Hamide Tüylü, eşi Ökkeş Tüylü ve 2 çocuğu ile birlikte elektrik faturaları birikince karanlıkta kaldı. Yaklaşık 3 bin TL’yi bulan elektrik borcu nedeniyle 4 aydır elektrikleri kesik olan çift, maddi imkansızlıklardan çocuklarını okula bile gönderemediğini ifade etti. Harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Tüylü ailesi, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

ÇOĞU GÜNLER AÇ DOLAŞIYORLAR

Kaldıkları evin kayınpederine ait olduğunu ve kira ödediklerin belirten Hamide Tüylü, çoğu zaman aç kalarak günlerini geçirdiklerini kaydetti. Fakirlik ve sıkıntılar nedeniyle doğum ve evlilik tarihini bile hatırlayamadığını söyleyen hamide Tüylü, “Fakirlik ve yokluk nedenliye yaşımı ve kaç yıllık evli olduğunu dahi unuttum. Yokluk bana her şeyi unutturdu. Oturduğum evde bir insanın kalabilmesi çok zor ancak elimde başka bir şey gelmiyor. Bu şartlarda alıştım ve yaşamaya da çaba sarf ediyorum. Bakkaldan alışveriş yapıyordum ancak veresiyeyi kesince alışveriş yapamaz olduk. Bir ekmek bile alamıyoruz. Bazen aç yatıyoruz. Bir kadın olarak bu yaşamı kabullensem ne olur kabullenmesem ne olur. Hayatımız böyle. Elimden geldiği kadar çaba sarf ediyorum. Bir kadın olarak bu yaşamdan memnun değilim ancak aç ve susuz olsam da kaderimizi çekiyoruz” dedi

5 AMELİYAT OLDU

1 kez kalp ve 4 kez damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olan 56 yaşındaki Ökkeş Tüylü, İŞKUR vasıtası ile bir okulda işe başladığını söyledi. Ağır işlerde çalıştırılmadığını anlatan Ökkeş Tüylü, çalıştığı işin geçici olduğunu, 2-3 ay sonra yeniden işsiz kalacağını ifade etti. Kazandıkları paranın ay başına kadar yetmediğini belirten Ökkeş Tüylü, komşularının ve hayırseverlerin yardımı ile ay başını getirebildiklerini kaydetti. Kimi zaman tok, kimi zaman ise aç kaldıklarını kaydeden Ökkeş Tüylü, “Kalp ameliyatı olduğum için ağır iş yapamıyorum. 4 aydır elektriğimiz kesik. 3 bin TL’ye yakın bir borcumuz var, ödeyemiyorum. Aldığım maaşı yetiştiremiyorum. Bazı günler ay başına kadar eve ekmek dahi alamıyorum. Allah komşularımızdan razı olsun evlerinde pişirdikleri yemeklerden bize de ikram ediyorlar. Onlar da olmazsa aç susuz yatıyoruz. Bugün sabah kahvaltısı yapamadık. Evde yiyecek bir şeyimiz yok. Çocuklar ve biz açız, çocukları komşular evlerinde kahvaltıya götürüyor. Biz de bulursak doyururuz, karnımızı. Bulamasak aç kalırız” diye konuştu.

ÇOCUKLARI OKULA GÖNDEREMİYOR

Tüylü çiftçi çocukların okumasını çok istediğini fakat ekonomik sebeplerden okula gönderemediklerini kaydetti. Ekmek parası bile bulamadıkları için okula gönderemediklerini belirten Ökkeş Tüylü, “Çocuklarımın ikisi de okul çağında. Ben de okumasını, bizim çektiğimiz sıkıntıları yaşamamalarını istiyorum ama paramız yok, nasıl gönderelim. Okul, malzemeleri, ihtiyaçları, beslenme derken dünya masrafı var. Bunları karşılayamıyoruz. Bu nedenle okula gönderemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.