CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: “Özgecan Yasası Bir An Önce Çıkmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: “Özgecan Yasası Bir An Önce Çıkmalı”

ABONE OL
13 Mart 2016 16:03
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: “Özgecan Yasası Bir An Önce Çıkmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Böke, “Özgecan yasasıyla kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılsın diye önerge sunduk. Bu yasanın geçmediği her gün Özgecanlar kurban edildi. Özgecan yasası bir an önce çıkmalı” dedi.

Antalya’da CHP İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Muratpaşa Çağlayan Spor Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra ilçelerden Kadın Kolları üyesi yüzlerce kadın ve davetli katıldı. Katılımcılar, salona ellerindeki CHP bayraklarını sallayarak girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, baharı güzelleştirenin kadınlar olduğunu belirterek, ülkenin huzurlu günlere kavuşması için kadınlar olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

“KADINLAR İÇİN KUTLANABİLECEK GÜNLER KALMADI”

Etkinlikte partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise, “Hiçbir insan tek başına bir güç değildir. Kadınların her günü kutlanacak şekilde yaşanmasını isterdik. Biz kadınlar için kutlanabilecek günler kalmadı. Bizler ince detayları gören, bu yüzden acıyı daha çabuk hisseden kişileriz. Bize düşen görev ince detaylarla ilmek ilmek örmek ve omuz omuza demokrasiyi inşa eden bir Türkiye kurmak. Ben demokrasi mücadelesi veren bir babanın omzunda hissettiğim eliyle buradayım. Bir buçuk senedir aktif olarak siyasetin içindeyim ancak annem yıllarını siyasete vermiş, kadın hakları konusunda mücadele etmiş bir insan. Annemin siyaset yazılarından güç alıyorum” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDET VARDIR”

Kadın ve erkeğin eşit bir şekilde omuz omuza yürümeye devam edeceğini belirten Böke, “Bizim verecek bütün mücadelemiz, yeniden kazanmamız gereken bir cumhuriyetimiz var. Bizlere bu durumda çok büyük görev düşüyor. Kadın erkek eşit değildir diyen bir hükümetten iktidarı elinden alıp kadın erkek eşittir diyeceğiz. Bu siyasetin sorunudur. Bu sorunu doğru tespit etmemiz gerekir ki, çözüm üretebilelim. Korkmayız, yılmayacağız, size yenilmeyeceğiz. Kadına şiddet vardır, CHP’nin kırmızı çizgisi de bu şiddete dur demektir. Bunu her yerde yüksek sesle söylemek zorundayız. Daha demokrat bir ülkede yaşamak isteyen tüm Türkiye kadınlarına çok görev düşüyor” şeklinde konuştu.

“ÖZGECAN YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI”

CHP olarak yarın iktidarı inşa edeceklerini aktaran Böke, “Bunu bugün muhalefette iken başlatmak zorundayız. Biz iktidar hedefi olarak muhalefet bilinciyle bu sorunu çözmek mümkün diyoruz. Özgecanlar uzun yaşayabilsin, şiddetsiz yaşayabilsin diye Meclis’e bir önerge ile gittik. Dedik ki kadın cinayetlerinde indirim yapılmasın. Kadın kırmızı ruj sürdü diye öldürülmesine neden olurken, onu öldürmüş olan adam kravat taktı diye iyi hal indirimi alıyor. Özgecan yasasıyla kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılsın diye önerge sunduk. Ama bu yasa Meclis’ten geçmedi. Bu yasanın geçmediği her gün Özgecanlar kurban edildi. Şiddete uğrayan kadınların şiddetine ortak olmaya başladı. Özgecan yasası bir an önce çıkmalı” dedi.

“YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Kadınlar olarak ölmek değil yaşamak istediklerini ifade eden Böke, “Biz kadınlar dışlanmak değil ortak olmak istiyoruz. Biz kadınlar beraber omuz omuza yürümek, insan hakları talep ediyoruz. Genci yaşlısı ve kadınlarıyla beraber yürümek istiyoruz. Kadına verdiğin hakkın aynısını erkeğe de ver, erkek de esnek çalışsın. Bu hakların elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Çok şey istemiyoruz. Biz kadınlar ölmek değil yaşamak istiyoruz. Biz kadınlar beraber omuz omuza yürüyerek insan hakları talep ediyoruz. Biz bunu başaracağız ve yapacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrasında Selin Böke, partili kadınlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ekinlik Böke’ye çiçek verilmesi ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.