Cumhurbaşkanı’ndan Hocalı Katliamı mesajı

ABONE OL
27 Şubat 2016 00:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok siyasinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Hocalı Katliamı’na yönelik bir mesaj yayınladı.Ermenistan birliklerinin 1992 yılındı Yukarı Karabağ bölgesinde yaşlı, kadın, çocuk ayrımı yapmadan katlettiğini vurguladı.Hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

hocali katliami

Yayınladığı mesaj şu şekilde;

AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

“Türkiye olarak, Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.

ERMENİSTAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN GERİ ÇEKİLMELİDİR 

Azerbaycan topraklarının beşte biri halen Ermenistan’ın işgali altındadır. Bir milyonu aşkın Azerbaycanlı kardeşimiz yerlerinden edilmiş durumdadır. Ermenistan’ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz. Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.”

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’ NUN HOCALI KATLİAMI’NA İLİŞKİN TEPKİSİ İÇİN TIKLAYIN

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.