Eski Belediye Başkanı Erer’den Teşekkür

Eski Belediye Başkanı Erer’den Teşekkür

ABONE OL
08 Mart 2016 17:03
Eski Belediye Başkanı Erer’den Teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karabük eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer, döneminde yapımına başkanlık koltuğunun Rafet Vergili’ye geçmesinin ardından tartışma konusu olan Yeşil Mahalle bölgesindeki Belediye binasının önce tıp fakültesi ardından ise Karabük Valiliğine devredilmesine planlanan bina hakkında Erer’den açıklama geldi.

Hüseyin Erer, Karabük Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediye hizmetlerinin mekan sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Buda hem zaman hemde iş kaybına sebeb olmaktaydı. Belediye hizmetlerinin tek bir yerden yürütülmesinin hem hizmet verimliliğinin arttırılması hem de giderlerin azaltılması açısından doğru olacağı kanaatiyle yeni bir belediye binası yapılması kararı alınarak belediye meclisinden geçiririlmiştir. Bu kararı alırken belediye hizmetlerinin yanında şehrin geliştirilmesi, merkezin büyütülmesi ve özellikle Karabük’ümüzden geçen Safranbolu, Kastamonu ve Sinop güzergahına giden Karabük’ümüzden ilk kez geçenlerin aklında Karabük’ün daha güzel ve daha modern bir yer olarak kalışı gibi amaçlarımızda vardı. Bu sebeple şehir plancılarıyla ve konuyu bilen uzmanlarla çok sayıda toplantılar yaptık ve belediye binasının yerini bu uzmanlarla bu amaçların gerçekleştirilmesi için birlikte tespit ettik. Bu karar verildikten sonra ulusal düzeyde proje yarışması düzenledik, yarışmaya 61 proje katıldı. Bu 61 proje içinden jürimiz bu uygulanan projeyi seçti ve bu projenin ihalesi yapıldı. Karabük belediyesine bu proje 11.6 milyon TL’ye mal olmuştur. Daha sonra çeşitli sebepler sonucu bu binaya Karabük belediyesi taşınmamıştır. Bu binanın bu şekilde durması Karabüklüleri üzmekteydi. 18 bin metrekare kapalı alanı olan bu binada 150 araçlık otopark, kütüphane ve yöresel ürünler tanıtma alanları gibi sosyal alanlarda mevcuttur. Ayrıca bahçe ve çevre düzenlemesinde proje kapsamında yapılmıştır. Bu proje ulusal düzeyde yapılan bazı yarışmalara gönderilmiş ve birincilik ödülü de almış bir projedir” dedi.

VALİLİĞE DEVREDİLMESİ DOĞRU KARAR

Çok amaçlı bir bina ve çevresinin Karabük Valiliğine tahsis edilmesinin son derece doğru olduğunu da anlatan Erer, “Bizlerin bu projeyi gerçekleştirirken amaçladığımız çok sayıda olgunun bu vesileyle gerçekleştirilecek olması bizi mutlu etmiştir. Bu binanın Karabük Valiliği olarak kullanılması için hem Hükümetin, hem de Karabük Belediyesi Başkanlığının oluru zorunludur. Bu sebeple bu olayın gerçekleşmesine vesile olan başta siyasi büyüğümüz Karabük tarihinin siyasette en yüksek makamlara gelmiş kişisi olan Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’a, Karabük Valisi Sayın Orhan Alimoğlu’na ve Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’ye teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Karabük’ümüz için hayırlı bir iş olmuştur” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.