Rusya gaz akışını kıstı! Vatandaşlar bu durumdan etkilenecek mi?

ABONE OL
25 Şubat 2016 17:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus haber ajanslarından alınan bilgiye göre  enerji devi Gazprom Türkiye’ye gönderilen gaz akışını kıstı.Yaşanan kısma sonrası vatandaşlar bu durumdan nasıl etkilenecek?

Alınan bilgilere göre, Rus devletine bağlı Gazprom, Türkiye’deki alıcılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle gaz akışını kestiğini açıkladı.10 Şubat’tan bu yana 2015’in aynı dönemine oranla yüzde 10 seviyesine indiği görüldü.

gazprom

DOĞAL GAZ AKIŞI CİDDİ ORANDA AZALDI

24 Şubat’ta ise Batı rotasından Rusya’dan Türkiye’ye doğal gaz arzı geçen yılın aynı döneminen yüzde 40’ı seviyesinde 26,7 milyon metreküp oldu.

Türkiye ile Rusya arasındaki gaz polemiği kısaca şu şekilde yaşandı;

Türkiye’ye gelen gazın bir kısmını , batı hattı üstünden özel sektör getirdiği biliniyordu.

Özel sektör ve Gazprom’un arasındaki yüzde 10.25 oranın da indirimin sürmesi için görüşmeleri sürerken. Rus şirket yapılan bu indirimi iptal ettiğini açıkladı. Açıklama sonrasında ise özel sektör zamlı faturayı ödemeyi kabul etmeyeceğini açıkladı.Bunun üzerine ise Gazprom şirketi Türkiye’ye gönderdiği gazı yüzde 10 kıstı.

GAZPROM TÜRKİYE’YE SAĞLANAN GAZI KAYDA DEĞER ŞEKİLDE KISTI

Bulgartransgaz’da yayınlanan habere göre Gazprom şirketi 10 Şubat’tan bu yaba Türkiye’ye doğal gaz arzını kayda değer şekilde kıstığını yazdı.

rusyagaz

TÜRK YETKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan gelişme sonrası Agency Gas Information’a (AGI) Türk yetkili ise “Problem, Rusya’nın Türk özel sektör şirketlerine gönderdiği gazın azalmasında kaynaklanıyor. Türk özel şirketleri ile Gazprom arasında fiyat anlaşmazlığı biliniyor” diye konuştu.

VATANDAŞ ETKİLENMEYECEK

Enerji bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaparak vatandaşın bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmeyeceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.