“Sur’da operasyonlar çok kısa sürede bitecek”

“Sur’da operasyonlar çok kısa sürede bitecek”

ABONE OL
06 Mart 2016 14:10
“Sur’da operasyonlar çok kısa sürede bitecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur’da gerçekleştirilen operasyonlarda sona yaklaşıldığını belirterek, “Sur’da operasyonlar çok kısa sürede bitecek, az kaldı. Birkaç gün kaldı. Nevruza kadar kalmaz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlui A Haber’de yayınlanan ’Başbakan ile Gündem Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadelenin 23 Temmuz’dan beri büyük bir kararlılıkla sürdüğünü söyleyen Davutoğlu, “Kimse böyle kararlı bir mücadele yürüteceğimizi düşünmüyordu. Başta terör örgütü. Zannettiler ki biz sadece bazı adımlar atıp belli bir yerde bu operasyonlar duracak. Bugün aynı kararlılığımız geçerli. Biz bu ülkenin hiçbir yerinde silahlı bir yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Güvenlik birimlerimiz arasında olağanüstü iyi bir koordinasyon var. Silopi’de halkımızla buluştum, sonra kaymakamlıkta bütün süreçle ilgili brifing aldım. Hepsinde gördüğüm şey asker-polis-jandarma iyi koordinasyon içinde bunu yürütüyorlar. İkinci husus güvenlik birimlerimiz halk ile teröristi iyi ayırmış. Bu sefer 90’lı yıllardaki gibi değil. Halk memnun. Demirtaş benim kaymakamlık önünde açıklama yapıp kaçtığımı söylemiş. Ben Silopi’de 5-6 saat kaldım. Her birini bağrıma bastım. Cuma namazında halkımla beraberdim” diye konuştu.

Silopi’de yürütülen operasyonlarda sona yaklaşıldığına dikkat çeken Davutoğlu, “Bir daha Silopi sokaklarına onlar egemen olmayacak. Sur’da operasyonlar çok kısa sürede bitecek, az kaldı. Birkaç gün kaldı. Nevruza kadar kalmaz. Bittikten sonra rehabilitasyon dönemi ve sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek. Sur’da daha kapsamlı bir yeniden inşa faaliyeti yapacağız” dedi.

(İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.