“Yürüyen Budalalar” Tokat’ta

“Yürüyen Budalalar” Tokat’ta

ABONE OL
12 Mart 2016 21:33
“Yürüyen Budalalar” Tokat’ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransız reklamcı Jacques Sequela’nın “Yürüyen bir budala, oturan on entelektüelden daha iyidir” sözünden hareketle, kendilerine “Yürüyen Budalalar” ismini veren gezgin grubu Tokat’ta tarihi mekanları gezdi.

Tokat’a özgü olarak kıyafetler giyen gezgin grup kentin tarihi mekanlarından Sulu Sokak Çarşısı’nı gezdi. Guruba İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Selahattin Adıgüzel, Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, İnşaat Mühendisi Sami Dutoğlu, Ak Zambaklar Tokat kitabı yazarı Yasemin Dutoğlu öncülük etti. Turizm Çalıştayı öncesi bölgede bazı incelemelerde bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ile gezgin grubu Yağbasan Medresesi’nde bir araya geldi. Gezgin Budalalar Grup Lideri Halil Çelik, yaptıkları çalışmalar ve gezi programları ile ilgili bilgi verdi. Ziyaret ettikleri hiç bir şehirde profesyonel rehber tutmadıklarını ve bir acenta ile çalışmadıklarını ifade eden Çelik, gittikleri şehirlerde kendilerine eşlik eden “mahalleli” arkadaşları olduğunu belirterek, “Bu ekiple Londra’ya, Paris’e, Roma’ya, Rio’ya, New York’a, Tokyo’ya, Moskova’ya gitme derdinde değiliz. Edirne, Üsküp, Bursa, Prizren, Kastamonu, Filibe, İzmir, Saraybosna, İznik, Köstence, Trabzon, Batum, Avlonya, Kars, Berat, Safranbolu, Halep, Hatay, Trablusşam, Kayseri, Stolac, Diyarbakır ve Kerkük’ü tanımak bize daha büyük heyecan veriyor. Öncelikle kendi coğrafyamızı tanımaya, kendimizi tanımaya, kendimize dönük seyahatler yapmaya niyetliyiz” dedi.

Yeni arkadaşlıklar kurduklarını, yeni dostlar kazandıklarını ifade eden Çelik, “Türkiye’nin değişik şehirlerinden, Gürcistan’dan, Kosova’dan, Makedonya’dan, İran’dan, Bosna’dan sayısız dostumuz İstanbul’da bizi ziyaret ediyor. Birbirimize yardım ediyoruz zaman zaman. Temasımız hiç kesilmiyor. Bilgimiz arttıkça, önyargılarımız azalıyor. Seyahatlerimiz bizi terbiye ediyor. Ufak bir grubun değil, bir bütünün parçaları olduğumuzu hissettiriyor. Ayrışmanın tefrikanın değil, bütünleşmenin büyümenin hazzını yaşatıyor” diye konuştu.

Yürüyen Budalalar Grubu Tokat’tan Amasya’ya geçerek gezi programlarını sürdürecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.