06:00’da düğmeye basıldı! Operasyon başladı

06:00’da düğmeye basıldı! Operasyon başladı

ABONE OL
18 Kasım 2016 12:39
06:00’da düğmeye basıldı! Operasyon başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ‘ByLockoperasyonu düzenlendi.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden sabah saat 05.30 sıralarında hareket eden ekipler konvoy halinde operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Düzenlenen operasyon kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde de aramalar yapıldı. Bunun yanı sıra akademisyenlerin evlerinde de arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

103 ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında 103 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

OPERASYONLAR BAZI ADRESLERDE DEVAM EDİYOR

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BAŞAKŞEHİR’DE DE OPERASYON

Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir’deki bir siteydi.

Site içindeki bir daireye giren polis ekipleri arama yaptı. Ataşehir’de İnönü mahallesi’nde bir adrese düzenlenen operasyonda ise bir kişi gözaltına alındı.

(İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.