8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

ABONE OL
09 Mart 2016 09:39
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kadın personellerine İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Ayşe Tapsız ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Suat Sarıgöz tarafından karanfil dağıttı.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Ayşe Tapsız, ’Dünya Kadınlar Günü’ İnsan hakları temelinde kadınların sosyal bilincinin geliştirilerek, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarını ortaya koymak amacıyla her yıl 8 Mart’ta kutlandığını ifade etti. Müdür Yardımcısı Tapsız, “Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Toplumun temeli aileye, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlıdır. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi mümkün değildir. Kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Bu nedenle gelecek nesli yetiştirecek olan kadınlarımızın fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlığının tam bir iyilik halinde olması Halk Sağlığı Müdürlüğümüzü yakından ilgilendirmektedir. Tüm bayanlarımızı ücretsiz kanser taramalarını yaptırmak üzere İlimiz Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) davet ediyoruz. Tüm anne adaylarımızı ve lohusalarımızı doğum öncesi ve doğum sonrası bakım hizmeti sunmak üzere bağlı bulunduğu aile hekimine davet ediyoruz. Aile hekimlerimiz tarafından gebelere gebelik süresince en az 4 kez, lohusalık döneminde de en az 3 kez takip yapılmakta, bu dönemde oluşabilecek kansızlığı önlemek amacıyla ücretsiz demir tabletleri dağıtılmakta ve gebelik dönemi aşı takvimi uygulanmaktadır” diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Ayşe Tapsız ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Suat Sarıgöz tarafından – İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çalışan bayan personele karanfil dağıtımı yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.